i5 10300H Undervolt Yapma

Makaleler
3
Merhaba arladaşlar iyi sosyaller. Bilgisayarımın özelliklerini ve CPU-Z ekran görüntülerini aşağıda vereceğim. Bazı sorularım olacak. Performansım ne yönde ve ne kadar etkilenir? Bilgisayarımın sağlığı ya da ömrü ile ilgili ne gibi değişiklik olur? Undervolt işlemini nasıl yaparım? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

CPU: Intel i5-10300H.
GPU: NVIDIA GTX 1650 Ti.
Bellekler: Corsair 16 GB (2x8) so-DIMM CL18 3000 MHz (2666 MHz'de çalışıyor)

SPD slot 1.png
cpu.png
spd slot 2.png
Memory.png

İntel XTU ile yapabilirsin. Bununla ilgili nasıl yapılır konusu mevcuttu forumda ama nerede bilmiyorum. Voltajı düşürerek, stres testine sokarak mavi ekran alıp almadığını deneyebilirsin. Mavi ekran almadığın en düşük voltajda kullanmanda sıkıntı olmayacaktır.

Merhaba arladaşlar iyi sosyaller. Bilgisayarımın özelliklerini ve CPU-Z ekran görüntülerini aşağıda vereceğim. Bazı sorularım olacak. Performansım ne yönde ve ne kadar etkilenir? Bilgisayarımın sağlığı ya da ömrü ile ilgili ne gibi değişiklik olur? Undervolt işlemini nasıl yaparım? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

CPU: Intel i5-10300H.
GPU: NVIDIA GTX 1650 Ti.
Bellekler: Corsair 16 GB (2x8) so-DIMM CL18 3000 MHz (2666 MHz'de çalışıyor)

Eki Görüntüle 615459Eki Görüntüle 615460Eki Görüntüle 615462Eki Görüntüle 615463
Bilgisayarınız eğer sıcak çalışıyorsa zararı değil aksine yararı olur. Linkini bıraktığım rehber işinizi görecektir.

Bilgisayarınız eğer sıcak çalışıyorsa zararı değil aksine yararı olur. Linkini bıraktığım rehber işinizi görecektir.

İşlemcim 1-2 saat pubg oynadigimda 85-90 derecelerde geziniyor

İşlemcim 1-2 saat pubg oynadigimda 85-90 derecelerde geziniyor
İşlemcim 95 dereceye varınca performans düşüşü yaşadığımdan dolayı ben de az önce aynı rehberi kullanarak undervolt yaptım. 15 dakikalık Prime95(bilmiyorsanız bu test işlemciyi %100 çalıştırıyor) testinde 88 dereceyi geçmedi, oyunlarda da 85-86 civarında. Anlayacağınız rehber gerçekten işime yaradı, umarım sizin de yarar.

İşlemcim 95 dereceye varınca performans düşüşü yaşadığımdan dolayı ben de az önce aynı rehberi kullanarak undervolt yaptım. 15 dakikalık Prime95(bilmiyorsanız bu test işlemciyi %100 çalıştırıyor) testinde 88 dereceyi geçmedi, oyunlarda da 85-86 civarında. Anlayacağınız rehber gerçekten işime yaradı, umarım sizin de yarar.

Teşekkürler herhangi bir zararıda yokmuş maksimum mavi ekran veriyormuş sonra yeniden baslatılıyormuş.

Undervolt yaptınız mı? Eğer yaptıysanız değerlerinizi yazabilir misiniz? Aynı işlemciye ben de sahibim. Prime95 eşliğinde -240mV kadar çektim fakat sonradan tuhafıma gitti. Bu değerler normal mi diye düşünmedim değil. Sonradan voltajı sıfırlayıp testi kapadım yanlış bir şey yapmamak için.

undervolt yaptınız mı? Eğer yaptıysanız değerlerinizi yazabilir misiniz aynı işlemciye bende sahibim Prime95 eşliğinde -240MV kadar çektim fakat sonradan tuhafıma gitti bu değerler normal mi diye düşünmedim değil sonradan voltajı sıfırlayıp testi kapadım yanlış bir şey yapmamak için.

Hocam 10. Nesil işlemcilerde under Volt yapamıyorsun kilitlemişler programlar uyumlu değil yani. XTU ile belki uyumlu olabilir deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı