i5-10300H ve GTX 1650 Düşük FPS Veriyor

Treycorden

Femtopat
Daha fazla  
GTX 1650
i5 10300
8 GB RAM
250 M.2 SSD

Acer Nitro 5 aynı özellikteki laptopu Battlefield 1'de Ultra 50-70 FPS almakta lakin benim laptopum Ultra'da 40-50 FPS.
CPU kullanımı %100 iken GPU kullanımı en fazla %30 oluyor. Nasıl düzelteceğim?

Afterburner'la oyun içi değerlerinizi paylaşırsanız daha iyi yardımcı oluruz (işlemci frekansı, sıcaklıklar, RAM kullanımı) işlemci sıcaklığınız 90 derecelere ulaşmıyorsa throttling yoktur büyük ihtimal.
Bence RAM kaynaklı değil, dediğim gibi işlemci throttle oluyor. Zamanında bende yaşamıştım.

Konu sahibi hiçbir sıcaklık değerini paylaşmamış bunun birçok nedeni olabilir.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    576,1 KB · Görüntüleme: 90
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    1.022,1 KB · Görüntüleme: 83
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    1.022,1 KB · Görüntüleme: 83
Isı kaynaklı bir sorun olup olmadığına bakmak kolay. Sorun yoksa bile 8 GB RAM ile o oyun stabil oynanmıyor. Videoyu izlersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

Monster Abra A5 v15.5 var tek slot RAM yuvası var RAM anakarta monte olabilir dediler ama açıp bakmadım daha önce masaüstü kullanıyordum laptop hiç açmadaım daha önce

Yetersiz RAM'den dolayı GPU kullanımı düşüyor. Tersinden yaklaşıp farklı yere çekmeyin.

@Treycorden ürünün kendi sitesindeki görselinde bile 2 RAM slotu gözüküyor. O boyutta bir cihazda tek RAM slotu olması pek olası değil zaten.

Dosya Ekleri

• ram.png
    ram.png
    376,3 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Bilgisayrinizda antivirüs var mı korsan oyun oynar misiniz? RAM'den dolayi CPU kullanimi %100'e ulasmaz virus taramasi yapmanizda yarar var.
Korsan oynamam zaten bf ciyim oynadığım oyunlar bf3-4-5-1 multi
Yetersiz RAM'den dolayı GPU kullanımı düşüyor. Tersinden yaklaşıp farklı yere çekmeyin.

@Treycorden ürünün kendi sitesindeki görselinde bile 2 RAM slotu gözüküyor. O boyutta bir cihazda tek RAM slotu olması pek olası değil zaten.
aga oyun içi ayarlar low da 30-40 fps alıyorum ultra denedim 40-50 oldu ekran akrtı kullanımı yüzde 45-55 arası oldu neden böyle ve aynı ramden 8lik alsam olur değil mi
8 gb ram almam lazım ama bulamıyorum rami

Dosya Ekleri

• Adsızqweqwe.png
    Adsızqweqwe.png
    44,5 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı