i5 1035G1 Throttle yapıyor

Yeni aldığım Acer Aspire A315-57G laptopta throttle sorunu var. Forumlardan ve çeşitli videolardan önce ThrottleStop sonrasında ise Quick CPU ile hangi ayarı yaptıysam yapayım sorunu çözemedim. İşlemci sıcaklığı 80C ulaştığında CPU 300-900MHz arasında kendini yavaşlatıyor ve FPS düşmesi oluyor. R6 ve diğer oyunlarda da bu durum aynı. Sorunu çözemezsem maalesef ürünü iade etmek zorunda kalacağım. Bu iki program ya da başka bir çözüm yolu bilen arkadaşların önerilerini bekliyorum.

• İşlemci: Intel i5 1035G1
  • RAM: 8 GB
  • Ekran kartı: MX 330
  • Windows 10
(Ne kadar alakasız olsa da Windows ve NVIDIA sürücüleri güncel.)

@AXCHNEER @erengore

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    156,2 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklığını düşürebilmenin en kolay yolu Turbo Boost’a geçmesini engellemektir.

Bu rehberi uygulayarak yeniden bir test yapın:

İşlemci sıcaklığını düşürebilmenin en kolay yolu Turbo Boost’a geçmesini engellemektir.

Bu rehberi uygulayarak yeniden bir test yapın:
Bu işlemci yanlış bilmiyorsam kronik sorunlu Turbo Boost ThrottleStop üzerinden kapatılabiliyor ve onuda denedim. Saat hızı genelde ısıdan ve işlemcinin mhz düşürmesinden dolayı 3.6 yı görmüyor.

İade edin o zaman hocam.
Evet öyle olacak gibi. Forumda bir kaç arkadaş sorunu çözmüş belki onlar yardım ederse deneyebilirim. tabi çözüm bulamazsam mecbur iade edeceğim.

@Recep Baltaş bir umut çözüm bulabilir?

Bu ayarlar ile R6 da genel anlamda FPS drop olmuyor ancak. CPU kullanımı %100 olduğu zaman GPU kullanımı genelde %50 seviyelerinde kalıyor. Oyunda 60-70 FPS verebilirken yine droplar oluyor.

asdasdfsdfsdf.png

Dosya Ekleri

• asdw.png
    asdw.png
    54,5 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
İş bilgisayarı alıp oyun oynamaya çalışıyorsunuz. İade edin.
Evet iş bilgisayarı olduğunun farkındayım ancak CS:GO gibi hafif oyunlarda dahil bu kadar ısınıp throttle sorunu olacağını beklemiyordum. Sanırsam bu konuda Ryzen 5 5500u ve Ryzen 7 5700u gibi işlemciler daha iyi. Ürünü iade ettim. Cevabınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı