i5 10400 veya (F) vs R5 3600

10400 daha performanslı şu an. Ama soketi sıkıntı.

O yüzden ben R5 3600 diyorum.

Bu arada 10.nesil Intel işlemciler ile 3.nesil Ryzen'leri karşılaştırmamalısınız.

Bence 1440P Gaming olacaksa vs. render olacaksa kesinlikle AMD. Ben yakında 1440P monitör alınca muhtemelen bu FPS farkları aşırı düşecek. Çünkü işlemci yerine ekran kartı çalışacak.

İntel’de OC potansiyeli daha büyük o yüzden eğer upgrade yaparken anakart değiştirmek sorun değilse intel.
3600X alırsa OC performansı çok iyi olacaktır. Hem ufak bir OC yapabilirsiniz 3600X'in stok soğutucusu ile. 10400'ün stok soğutucusu daha kendisini zor soğutuyor.

Bu arada konu sahibine ya 3600X almasını ya da 3600'e kaliteli hava soğutucu almasını öneririm.

Benim bildiğim intel'de 2600 MHz RAM'in üstüne çıkman için aldığın anakart en az 1500-2000 lira seviyesinde olması gerekiyor. Intel'e işlemci artı anakartına fazladan 1000, 2000 lira vermektense Ryzen 3600 ile çift kanal 3600 MHz RAM kullanıp aradaki performans farkını kapatırsın. Ve AMD B450'de high-end bir anakart ile (ASUS TUF B450 veya MSI TOMAHAWK MAX B450) daha fazla USB soketi vs. elde edersin Z490 ASUS PRIME anakart alacağına. Buna ek olarak Intel'in verdiği soğutucu o işlemciyi idare etmez ama AMD'nin soğutucusu bir iki ayarla yeterli düzeye geliyor yani AMD sistem toplasan elinde işlemciden 300 lira, anakarttan 500-700 lira, soğutucudan da 300-400 lira para kalacak artan 1000-1500 lira ile RAM ve ekran kartına yatırım yaparsın.

Intel’de OC potansiyeli daha büyük o yüzden eğer upgrade yaparken anakart değiştirmek sorun değilse Intel.

Dostum Intel'de overclock potansiyelinin yüksek olduğunu nereden çıkardın? Intel B450 anakart kullanırken sıkıntı çıkarırken AMD rahatlıkla O.C edilebiliyor. Üstelik RAM MHz sınırlaması var. AMD tarafına bakınca çok rahatlıkla eski anakartlarla bile O.C edebiliyorsun.

Benim önerim şimdi alacaksan 3600, sene sonuna doğru alacaksan ekim-kasım gibi çıkması beklenen Ryzen 4000 serisi işlemcilerden alman olur. Onun dışında i5 10400'ün R5 3600'den biraz daha performanslı olması için Z serisi bir anakartla kullanılması gerekiyor ama bu anakartlar da çok daha pahalı. Ayrıca bunun 2060 Super seviyesindeki bir ekran kartı ile bir performans farkı yaratacağını düşünmüyorum.

Yıl sonuna kadar demişsiniz 1 hafta sonra ne olcağı bile belli değilken bu kadar geniş zaman diliminde çok değişen şey olabilir 🤷🏻‍♂️ almaya yakın karar verirseniz donanımları daha doğru olur sizin için. B550 Ryzen 4000 serisi vb daha değişebilecek bir sürü şey.

Benim bildiğim intel'de 2600 MHz RAM'in üstüne çıkman için aldığın anakart en az 1500-2000 lira seviyesinde olması gerekiyor. Intel'e işlemci artı anakartına fazladan 1000, 2000 lira vermektense Ryzen 3600 ile çift kanal 3600 MHz RAM kullanıp aradaki performans farkını kapatırsın. Ve AMD B450'de high-end bir anakart ile (ASUS TUF B450 veya MSI TOMAHAWK MAX B450) daha fazla USB soketi vs. elde edersin Z490 ASUS PRIME anakart alacağına.
Intel Z serisi anakartlarda ve i7-i9 dışında işlemcilerde RAM frekansını limitliyor. 10400'e Z serisi anakart almak saçma olacaktır. Zaten RAM frekansını arttırmayacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı