i5 10400 veya (F) vs R5 3600

Phenon II X4 965 Be işlemci ile zalman CNPS 10X Extreme soğutucu kullanıyordum. Şimdi aynı soğutucuyu Ryzen 5 1600 Af ile kullanıyorum. Aynı soğutucuyu Ryzen 9 3900X ve x570 anakartla da kullanabilme imkanım var. Ve evet itiraf ediyorum, bu şartları bana sağladığı için AMD fanıyım 😀

Doğru ama PC çok eskıdı artık neredeyse hiçbir oyundan hazz alamaz oldum o yüzden para denkleşırse hemen almak isterim (
Yeni parçaların çıkmasına 2-3 ay kalmışken almayı önermiyorum. Özellikle ekran kartı tarafında büyük bir performans artışı beklenirken.

10400'ün stok fan gücünü ve yeterliliği bilmiyorum ama 3600'e stok fanı biraz yetersiz kalıyor. 3600 alırsan yanına fan masrafı yapman olası.

Bence ikisi de denk işlemciler, sıfır alacak birisi için karar zor olmalı. Ben AMD Ryzen kullanıcısıyım ama taraflı yönlendirmek istemem. Hangisi işlemci + anakart + soğutucu vb. daha ekonomik olacaksa o yönde tercih yapmak daha iyi olur bu iki işlemci arasında.

Aklın varsa AMD, yoksa Intel demeyeceğim tabii ki.
Aklın varsa karşılaştır, incele; fiyat farkını hesap et kararını ver.
Tekrar söylüyorum.
Dostum herkes bilir ki Intel'in yeni nesli AMD'den 5-10 FPS daha fazla veriyor. Ama tabii fiyatı da AMD'den daha pahalıyor. Eğer var ise ve 5-10 FPS için o parayı gözden çıkarırsın. Ama paran çok yok ise zaten AMD kullanırsın. Çünkü AMD en iyi F/P ürünlerinin sahibi. Lütfen direk okuyarak yorum yapmalıyım :).

Arkadaş iki model için seçim yapmak istiyor sanırım.Cpu ve gpu da güncelleme özellikle önemli. Göz önünde bulundurmak gerekir.Güncelleme yaparken paranızı en az %30 performans artışı yaratacak şekilde harcamalısınız. Ben bunun üzerinden yorumlamak isterim. Çünkü fazla bir performans farkı görmüyorum. Amd soket desteği konusunda tartışmasız olarak tercih edilir. Ryzen 3600 tercih ederseniz b550 soketi ile 5.nesil işlemciye kadar uyum sağlama ihtimaline sahip olursunuz. Intelde bu durum yeni işemci+anakart satın almayı gerektirir. Intel'in modeli performans olarak biraz önde. Şahsen tercihimi amd'den yana yapardım.

Tamam kardeşim. En iyisini sen biliyorsun. Bu aradaki onca insan yanılıyor tamam.
Şöyle düşün o zaman; AMD yeni ekran kartı çıkartsa ve RTX 2080 Tİ’dan %50 daha performanslı olsa, ama Nvidia’nın yeni serisini tanıtmasına birkaç ay olsa, sence yeni çıkan AMD kartları ile RTX 20 serisi karşılaştırılabilir mi? Biraz mantıklı düşün, İntel iyi etmiş tamam yeni nesil işlemcilerini tanıtmış, sen kalkmışsın daha AMD İntel’e işlemci çıkartıp cevabını vermeden “İntel AMD’den daha iyi, daha çok FPS veriyor, İntel al” diyorsun.

Sence mantıklı mı yaptığın?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı