i5 10400F bilgisayar toplama

sirjuan

Hectopat
Öncelikle merhaba, ben eski DDR3 sistemim bozulduğu için DDR4 bir sistem toplamayı düşünüyorum ve buna yönelik olan sorularımı sizlere sormak istiyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1. Yeni kuracağım sistemde işlemci olarak AMD R5 3600'ün fiyatı yüksek olduğu için Intel i5 10400F işlemci kullanacağım ve bu işlemci için B460M PRO anakartından daha uygun bir anakart mevcut mudur?
2. Eski sistemimdeki Toughpower 750W'lık PSU yeni sistemde sorun çıkarır mı modeli biraz eski olduğu için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam AMD kanadından seçerdim tercih meselesi Intel istiyor iseniz ve ucuz olsun istiyor iseniz şu anakart sizin işinizi görür.

Aralarında 500 TL'lik bir fiyat farkı var ve amd 3600'den düşük diğer amd işlemcileri aynı performansı vermiyor i5 10400f ile. O fiyat farkını diğer bileşenlerde kullanmak adına inteli tercih ettim.

İki işlemci arasında 400 lira oynuyor ben değeceğini düşünüyorum performans testlerinde de fark var üç beş de değil, AMD'nin diğer alt işlemcileri evet tekli çekirdek olarak biraz daha iyi olsa da çoklu çekirdek anlamında kötüler i5 10400f'e göre, siz bilirsiniz kötü bir işlemci değil önerdiğim anakart da işinize yarar zaten overclock olmuyor.

İki işlemci arasında 400 lira oynuyor ben değeceğini düşünüyorum performans testlerinde de fark var üç beş de değil, AMD'nin diğer alt işlemcileri evet tekli çekirdek olarak biraz daha iyi olsa da çoklu çekirdek anlamında kötüler i5 10400f'e göre, siz bilirsiniz kötü bir işlemci değil önerdiğim anakart da işinize yarar zaten overclock olmuyor.
Peki o anakartta b460m-a pro, b460m pro arasındaki fark nedir?

Buradan bakabilirsin.

Buradan bakabilirsin.
Anakart olarak H410 ve H410'un versiyonları da mevcut mesela s2h veya H410M-k gibi hani ben anlamıyorum o versiyonlarını ne işe yaradıklarını. B460m anakartından daha uygun bir anakart olan H410 nasıl sizce?

H serisi alt seviye Z>B>H şeklinde şeklinde gidiyor. B460 almanız daha iyi olur en azından bir daha derli toplu.
Peki 100 TL bir fark olduğu için H410 modelini tercih etmiş olsam hangi versiyonunu almamı önerirsiniz? H410m-k, h410m-d, m-f gibi bir çok versiyon mevcut kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı