i5 10400F GTX 1650S sistem fanlar aşırı hızlanıyor ve monitör kararıyor

Aamirhain

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Nvidia GeForce GTX 1650 SUPER
Anakart
Asus H410M-PRO
İşlemci
İntel CORE İ5 10400F
Bilgisayarı açıyorum, bazen oyundayken fanlar aşırı hızlanıyor ve monitör ekranı bir anda kararıyor. Oyunu hala oynayabiliyorum (yani seslerini duyuyorum) ama ne monitöre görüntü geliyor ne de fanlar yavaşlıyor. O şekilde kalıyor, güç düğmesine basılı tutup kapatıyorum. Açılınca herhangi bir problem olmuyor. Sizce sorun ne olabilir?
Sorunum şöyle:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı açıyorum, bazen oyundayken fanlar aşırı hızlanıyor ve monitör ekranı bir anda kararıyor. Oyunu hala oynayabiliyorum (yani seslerini duyuyorum) ama ne monitöre görüntü geliyor ne de fanlar yavaşlıyor. O şekilde kalıyor, güç düğmesine basılı tutup kapatıyorum. Açılınca herhangi bir problem olmuyor. Sizce sorun ne olabilir?
Sorunum şöyle:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sorun ekran kartında. Üç adet sorundan birisi ile karşılaşıyorsun.

1- Pcı Express kablosu yani ekran kartının kablosu gevşemiş olabilir. Kabloyu çıkart, tekrar tak ( Arada yapabiliyor fazla büktüysen eğer )

2- Ekran kartı aşırı ısınma yapıyor ama sistemi kapatamıyor olabilir.

3- Pcı Express slotu arızalanmış olabilir. 2. Slota takıp bir süre orda deneme sağla.

Sorun ekran kartında. Üç adet sorundan birisi ile karşılaşıyorsun.

1- Pcı Express kablosu yani ekran kartının kablosu gevşemiş olabilir. Kabloyu çıkart, tekrar tak ( Arada yapabiliyor fazla büktüysen eğer )

2- Ekran kartı aşırı ısınma yapıyor ama sistemi kapatamıyor olabilir.

3- Pcı Express slotu arızalanmış olabilir. 2. Slota takıp bir süre orda deneme sağla.
İşlemci içinde geçerli ısınma sorunu Termal yenilenebilir ısınma ise.

İşlemci içinde geçerli ısınma sorunu Termal yenilenebilir ısınma ise.
İşlemci aşırı ısınma yaptığında bu tarz bir sorun ortaya çıkartmaz. Direkt olarak sistemi kapatır ve ısınma sorunu çözülene kadar açılmaz. Farklı işlemci sorunlarında evet bu tarz bir sorun ortaya çıkıyor ama ısınmadan dolayı değil. Sistem başlatılırken fanlar max rpm'de çalışsaydı eğer sorun ram yada işlemciden olurdu.

İşlemci aşırı ısınma yaptığında bu tarz bir sorun ortaya çıkartmak. Direkt olarak sistemi kapatır ve ısınma sorunu çözülene kadar açılmaz. Farklı işlemci sorunlarında evet bu tarz bir sorun ortaya çıkıyor ama ısınmadan dolayı değil. Sistem başlatılırken fanlar max rpm'de çalışsaydı eğer sorun ram yada işlemciden olurdu.
G770'de Valorantta Yorunun e si ile kapladık mapi işlemcim 102 derece oldu ve bilgisayar kapanmadı ekran gitti.

Sorunum şöyle:

Ek olarak kullandığın anakartın iyi bir anakart değil giriş seviyesi bir anakart. O işlemciye bu anakartı tavsiye etmiyorum. Sorunu derinde ararken anakartın kendisinde olura şaşırmamak lazım

G770'de Valorantta Yorunun e si ile kapladık mapi işlemcim 102 derece oldu ve bilgisayar kapanmadı ekran gitti.
Yalnız hocam " G770 " laptop. Laptopta yaşanan sorunlar masaüstü ile maalesef benzer olsa dahi arızanın kaynağı farklı olabilir.

BIOS güncelle eski BIOS kullanıyosan normaldir bende yaşadım BIOS güncelleyince düzeldi.

Sorunum şöyle:

Ekran kartınız kapanıyor, güç sorunu var, ekran kartının güç girişini ve kablosunu kontrol edin, gevşek değil ve sağlamsa, boşta olan başka bir soketle değiştirin, yine düzelmezse PSU da sorun var.

Ekran kartımda oyun içinde kontrol ettiğimde 70 derece civarlarındaydı ısınmayla ilgili değil diye düşünüyorum, ve ayrıca kabloyu bir sürü kez çıkartıp taktım şu an gevşemiş durumda değil fakat 2 seneden beri bilgisayarı maksimum 4 5 defa temizlemişimdir (oda detaylı değildi) BIOS'u default a alacaktımki şifre olduğunu gördüm o yüzden BIOS'u default yapamıyorum.

Ekran kartımda oyun içinde kontrol ettiğimde 70 derece civarlarındaydı ısınmayla ilgili değil diye düşünüyorum, ve ayrıca kabloyu bir sürü kez çıkartıp taktım şu an gevşemiş durumda değil fakat 2 seneden beri bilgisayarı maksimum 4 5 defa temizlemişimdir (oda detaylı değildi) BIOS'u default a alacaktımki şifre olduğunu gördüm o yüzden BIOS'u default yapamıyorum.

BIOS'u pili çıkararak sıfırladım ve XMP'yi açtım sorun çözülmedi.

Son düzenleme:
Güç sorunu var, ısı ve BIOS'la alakası yok, kablolarda sorun yoksa PSU'ya bakmak lazım, PSU nuz nedir?

Ayrıca OCCT Power testi yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı