i5-10400F ile R9 390 darboğaz yapar mı?

Evet anakartı da Mag B460 Tomahawk düşünüyorum. Düşünceniz nedir?

Gerekli değil bir B anakart için. Mümkünse Z490 alırsın veya bunu.

Intel i5-10400F ile Sapphire Nitro+ R9 390 darboğaz yapar mı, arkadaşlar?

Çok rahat besler düşük çözünürlükte bile.

Gerekli değil bir b anakart için. Mümkünse Z490 alırsın veya bunu.

Çok rahat besler düşük çözünürlükte bile.

Z için şu an bütçem yok fakat söylediğim kombinasyon kampanyalarla 1870TL'ye geliyor söylediğinizde haklısınız ama sizin attığınızla 2000 küsur yapıyor maalesef.

Öyle ucuzsa Tomahawk alın.
Kusura bakmayın tekrar uzatıyorum konuyu ama bu ram mhz olayı içime kurt düşürdü :) Amacım alt tarafı bi kaç yıl daha sorunsuz kullanabilmek adına ufak bir yükseltme yapmaktı ama araştırdıkça baktıkça iyice kayboluyor insan. Sizce 1870tlye i5 10400f ve magb460 tomahawk güncellemesi mantıklı mıdır?

Kusura bakmayın tekrar uzatıyorum konuyu ama bu ram mhz olayı içime kurt düşürdü :) Amacım alt tarafı bi kaç yıl daha sorunsuz kullanabilmek adına ufak bir yükseltme yapmaktı ama araştırdıkça baktıkça iyice kayboluyor insan. Sizce 1870tlye i5 10400f ve magb460 tomahawk güncellemesi mantıklı mıdır?
Evet. RAM frekansı o kadar önemli değil aslında yani işlemci alınamaz hale gelmiyor. CL düşürerek bir nebze kurtarabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet. RAM frekansı o kadar önemli değil aslında yani işlemci alınamaz hale gelmiyor. CL düşürerek bir nebze kurtarabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim. Videoyu da izledim neticede ben bu işlemciyi ileri de Z anakart alırsam 3200 ram ile sorunsuz kullanabilirim ve şimdi de ramlerimi ileriye dönük olarak 3200e güncellesem bu işlemciyle CL düşürmesem dahi sorunsuz kullanabilirim değil mi? Bu durum ramlere herhangi bir sıkıntı oluşturur mu?

Teşekkür ederim. Videoyu da izledim neticede ben bu işlemciyi ileride Z anakart alırsam 3200 RAM ile sorunsuz kullanabilirim ve şimdi de RAM'lerimi ileriye dönük olarak 3200E güncellesem bu işlemciyle CL düşürmesem dahi sorunsuz kullanabilirim değil mi? Bu durum RAM'lere herhangi bir sıkıntı oluşturur mu?

RAM'de sıkıntı olmaz. BIOS'tan 3200 MHz CL 16 çalışan RAM'i zaten 2666 MHz çalıştığı için CL değerini 14'e düşürebilirsin. Yani bir voltaj yükseltmesi falan gerekmiyor diye biliyorum.

RAM'de sıkıntı olmaz. BIOS'tan 3200 MHz CL 16 çalışan RAM'i zaten 2666 MHz çalıştığı için CL değerini 14'e düşürebilirsin. Yani bir voltaj yükseltmesi falan gerekmiyor diye biliyorum.

MSI H170 GAMING M3.
i5 6500.
16 GB(2133VE2400MHz)
5 Senelik sistemden parçaları elden çıkartıp toplam 1200TL masrafla i5 10400F, Mag B460 Tomahawk, Adata XPG D50 3200MHz 16 GB(RAM kısıtı var ama ileriye dönük olarak 3.2 tercih) RAM'e geçtik bakalım umarım değmiştir ve pişman olmayız:) bir de Valhalla hediyesi olacak sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı