i5 10400F nasıl?

tyrosee

Femtopat
Daha fazla  
Evet başlıkta da görmüş olduğunuz üzere Intel Core i5 10400F hakkında bilgi almak istiyorum. Sorularım şunlar:

Temel frekansı 2.9GHz ama oyun testlerinde bu frekansı 4GHz'e kadar çıkartıyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar?(B460 gibi overclock yapılmayan anakartlar kullanıyorlar).Sanırım bu özelliğe Turbo Boost deniyor. Bu özellik kendi kendini ayarlıyor diye biliyorum fakat her oyun testinde 4GHz. Bu Turbo Boost denilen olay, her oyuna girdiğimizde olacak mı? Her seferinde 4GHz olarak kullanabilir miyiz? Bununla ilgili ayarlar var mı her seferinde 4GHz olacak şekilde? Çünkü hep 4GHz'de kullanmak istiyorum oyunlarda.

Amacım sadece oyun oynamak. Arada sırada küçük çaplı render programları kullanabilirim ama bu oran çok çok az. Dediğim gibi fazlasıyla oyun oynayacağım ve Intel mi AMD mi almalıyım? Bu Intel'in 4GHz işini çözemedim. Eğer her oyuna girdiğimizde olmayacaksa AMD'den daha düşük FPS alacak.

Sanırım 4GHz'e çıkınca soğutucu yeterli olmayacak. Soğutucu önerisi yapabilirsiniz.(120mm sıvı soğutma ya da hava soğutma fark etmez ama uyumlu olsun yeterli)

Kullanacağım ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 1660 Super darboğaz gibi sıkıntılar yaşar mıyım? Takılmalar olur mu oyunlarda?

Yük altında 4GHz'e kadar çıkıyor. GHz değerine çok bakmayın işlemci mimarisi çok önemlidir. Evet her oyunda yük altına girdiği an işlemci kendisi boostluyor.

Temel frekansı 2.9GHz ama oyun testlerinde bu frekansı 4GHz'e kadar çıkartıyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar?

Turbo Boost'dan dolayı. Oyunlar da 4GHz'nin altına düşmez merak etme.

Amacım sadece oyun oynamak. Arada sırada küçük çaplı render programları kullanabilirim ama bu oran çok çok az. Dediğim gibi fazlasıyla oyun oynayacağım ve Intel mi AMD mi almalıyım? Bu Intel'in 4GHz işini çözemedim. Eğer her oyuna girdiğimizde olmayacaksa AMD'den daha düşük FPS alacak.

10400F işini fazlasıyla görür.

Sanırım 4GHz'e çıkınca soğutucu yeterli olmayacak. Soğutucu önerisi yapabilirsiniz.(120mm sıvı soğutma ya da hava soğutma fark etmez ama uyumlu olsun yeterli)

Bütçeye bağlı.

Kullanacağım ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 1660 Super darboğaz gibi sıkıntılar yaşar mıyım? Takılmalar olur mu oyunlarda?

Kesinlikle hayır.

Turbo Boost hızına işlemci gerektiği zaman kendi çıkıyor, ek olarak ayarlamanız gereken bir şey yok. Yük altına girdiğinde düşük frekans gibi bir durum yok yani, endişeniz olmasın o durumda.

10400F muadili olan 3600'den çok daha ucuz, fiyat olarak muadili olan 3500X'i de ezip geçiyor, en iyi seçim yani.

Stok soğutucunun yetmemesi gibi bir durum yok. Kasanızın hava akışı yeterliyse bir sorun olmaz.

Darboğaz sorunu yaşamazsınız. i3 10100F bile besliyor o kartı.

Bende AMD sistem toplamayı düşünüyordum forumda herkes 3600 yerine 10400F önerince Intel'e karar verdim umarım pişman olmayız 😂

Hocam, F/P olarak iyi. Turboboost ile 4 GHz hızına ulaşabiliyor. Her zaman olcak diye bir kural yok. Soğutucu alabilirsiniz. Kule tipi soğutucu sizin için yeterli olacaktır. Bütçeye ve anakart modeline göre tavsiyeler gelecektir. Elbette kasa da önemli. Soğutucu desteğine bakmak gerekir.

İ5 10400F pişman etmez. 2070 S ile birlikte kullanıyorum darboğaz söz konusu bile değil. Stok fanla beraber kullanıyorum şimdilik sıcaklık Max 75-80 gördüm. Sadece oyun oynamak istiyorsarsanız i5 10400f şuan rakibi olmayan bir konumda F/p konusunda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı