i5 10400F sistem toplama

  • Konuyu başlatan Efe10
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.084
Ben o fiyatın biraz üstüne RTX 2060S i5 10600KF'li sistem dizdim bence indirim kovala, bu aralar RTX 2000 serilerinde indirim güzel oluyor.
 
@Paveloyd Benim istediğim çoğu şey yok attığınız sistemde. Ayrıca RAM kısmında gereksiz harcama yapmışsınız, 2666 MHz üstü desteklenmiyor Z serisi anakart dışında.

Sisteminizin sevmediğim yanları:

1- Ekran kartının çok sağlam bir marka olmaması. Soğutmasının çok başarılı olmaması.
2- Sistemde sadece 240 GB depolama var. Bana en az 1 TB gerekli.
3- Alacağım sistemin ileriye dönük olmasını istediğim için PSU'nun 650W olması tercihimdir.

Attığınız sistemin toplam fiyatı nedir?

@ahmedd12391 Hocam ne zaman dizdiniz o sistemi? Dolar bu seviyedelerdeyken indirim olsa bile i5 10600KF ile RTX 2060S 7300 TL civarına alınamaz.
 
B460M-A Pro almanızı tavsiye ederim.
M.2 soğutma bloğuna sahip olması, 90 derece konumlandırılmış SATA çıkışlarının olması ve ekran kartı slotunun zırhlandırılmış olması çok iyi özellikler.
Samsung SSD lükse giriyor bence. SanDisk Ultra 3D tavsiye ederim.

Kasa olarak Zalman N5 bakabilirsiniz
 
Samsung SSD lükse giriyor bence. SanDisk Ultra 3D tavsiye ederim.
Evet hocam biraz lükse kaçtığının farkındayım ancak ben bu sistemin SSD'sini uzun yıllar değiştirmeden kullanacağım. Kaliteli olması benim için önemli diye düşünüyorum.
 
@Efe10 Bir konuda uzunca kullanmak istediğinizi yazmıştınız. Ultra 3D de kalitelidir onu da düşünebilirsiniz.

Size önerim giriş seviyesi Z490 almanızdır. Önerme sebebim yüksek MHz'li RAM desteği olduğu için oyun performansınız gözle görülür artabilir.
Aradaki fiyat farkı da gözle görülür şekilde artacaktır.
Zalman yerine şu PSU'yu mu öneriyorsunuz? Zalman bundan çok daha kalitelidir.
 
@Efe10 bir konuda uzunca kullanmak istediğinizi yazmıştınız. Ultra 3D'de kalitelidir onu da düşünebilirsiniz.

Aradaki fiyat farkı da gözle görülür şekilde artacaktır.

Zalman yerine şu PSU'yu mu öneriyorsunuz? Zalman bundan çok daha kalitelidir.

Zalman nasıl PSU ürettiğini bilmediğimi açıklamışım dikkatli okursanız!
Fiyat farkı artacaktır. Ama değeceğini düşünüyorum.
 
Zalman nasıl PSU ürettiğini bilmediğimi açıklamışım dikkatli okursanız!
O zaman yorum yapmayın. High Power Eco serisinden çok daha kaliteli bir PSU. Yanlış yönlendirirsiniz başkalarını.
Fiyat farkı artacaktır ama değeceğini düşünüyorum.
O fiyat farkına RTX 2060 takılıyor.
 
H410M S2H, MSI B460M Pro ve MSI B460M-A Pro'yu Epey üzerinden karşılaştırdım. Size de linkini atayım belki bakarsınız karşılaştırmaya.

H410M S2H'da 4 tane USB 2.0 ve 2 tane USB 3.2 var. Fakat MSI olanların ikisinde de 2 tane USB 2.0 ve 4 tane USB 3.2 var. Sadece bu bile aradaki 100 TL'yi karşılar diye düşünüyorum. USB 2.0 ile 3.2 arasında 100 TL'ye değecek fark var mıdır?

Aralarındaki tek fark bu da değil.

MSI olanlarda 6 tane SATA yuvası var iken H410M S2H'da 4 tane var.

MSI olanlarda ses özelliği ''Realtek ALC892'' iken Gigabyte olanda ''Realtek ALC887'' var.
Hangisi daha iyidir?

MSI olanlarda M.2 soğutması var iken Gigabyte olanda yok.

MSI olanlar Gigabyte olana göre neredeyse 1 santimetre daha büyük.

Kısacası MSI daha iyi. Ancak 100 TL farka değer mi size bırakıyorum.

@Kayseri Mantısı
 
7000 TL civarına sistem toplamayı düşünüyorum. Fakat hangi parçaları kullanacağımı seçemedim. Aklımda birkaç alternatif var. Normalde Galax RTX 2060'lı sistem almayı planlıyordum ancak fiyatı 2700 TL'den 3500 civarına gelmiş. 7000 TL'ye de 1660 Super'li sistem almak pek içime sinmiyor. Sizin görüşlerinizi alayım dedim. Düşündüğüm sistemi aşağıya ekliyorum.

Ekran kartı: MSI olursa (2669) MSI GTX 1660 Super Gaming.
Ekran kartı: Gigabyte olursa (2586) Gigabyte GTX 1660 Super (3 fanlı).
İşlemci: i5 10400F. (1598)
Anakart: Gigabyte H410M S2H. (664)
RAM: 2x8 Adata XPG Gammix D30 3000 MHz. (609)
SSD: Samsung 860 Evo 250 GB. (462)
HDD: Seagate Barracuda 1 TB. (289)
Kasa: MSI MAG Force 100M. (481)
PSU: Zalman ZM650. (554)

Sistem hakkında bazı sorularım var.

1- MSI Gaming X modeli 2800 TL iken MSI Gaming modeli 2669 TL. Ve görünürde aralarında bir fark göremedim. Aralarında ne gibi farklar var?
2- MSI Gaming modelinin 2 büyük fanı varken Gigabyte modelinin 3 orta büyüklükte fanı var. Hangisinin soğutması daha iyi olur?
3- MSI Mag Force 100M kasasının üstüne 2 fan eklenebildiğini gördüm, peki önüne bir fan daha ekleyebilir miyim?
4- Gigabyte H410M S2H (664) ile MSI B460M Pro (739) arasında 100 TL'ye değecek fark var mıdır? Sonuçta iki anakartla da OC yapamayacağım.

Gigabyte olan olursa toplam fiyat: 7,243 TL.
MSI olan olursa toplam fiyat: 7,326 TL.

7, 360 TL'ye içinde GTX 1660 Super barındıran sistem alınır mı? 1660 Super için fazla gibi geldi.
Aynı sorun bende de var parçalar aşağı yukarı aynı. Sistemi topladınız mı topladıysanız memnun musunuz? Ben de vatanın kredisi ile alacağım aşağı yukarı 6500 TL gibi bir rakam çıktı ama hala sistemi amd mi yapsam R5 3600 ile diye düşünmüyor değilim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı