i5 10400F sistem toplama

• Konuyu başlatan Efe10
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.084
@Fatih89
Yok hocam, sistemi toplamadım. Bana sistem toplamak yerine abime Macbook Pro aldık.

R5 3600 mü 10400F mi diye düşünmenize gerek yok. R5 3600 10400F'den daha pahalı ve oyun performansında 10400F'ye göre zayıf bile. Render tarzı işler yapacaksanız 3600 çok daha mantıklı ama.

Bu arada geçen süre zarfında biraz daha bilgi edindim. İlk mesajımda attığım H410M S2H yerine MSI H410M-A Pro veya MSI B460M-A Pro kullanın. Bir de HDD kullanacaksanız Seagate değil WD Blue tercih edin.

@Fatih89
Yok hocam, sistemi toplamadım. Bana sistem toplamak yerine abime Macbook Pro aldık.

R5 3600 mü 10400F mi diye düşünmenize gerek yok. R5 3600 10400F'den daha pahalı ve oyun performansında 10400F'ye göre zayıf bile. Render tarzı işler yapacaksanız 3600 çok daha mantıklı ama.

Bu arada geçen süre zarfında biraz daha bilgi edindim. İlk mesajımda attığım H410M S2H yerine MSI H410M-A Pro veya MSI B460M-A Pro kullanın. Bir de HDD kullanacaksanız Seagate değil WD Blue tercih edin.
B460M-A almayı düşünüyorum sadece 4 tane ram slotu var diye. Belki ram arttırımı yaparım. Ram markası olarak crucial diye bir marka kalmış 8x2 dual kit 16 gb alacağım. Ssd ise 500 GB Samsung alacağım. İntel konusunda sizden de tatmin edici bir cevap aldım amd bitti kafamda ama intelin sınırlayıcı anakartları ve ram frekansları umarım sorun olmaz. Overclock falan çok anlamadığım için ve sadece oyun oynayacağım için i5 tamamdır.

Intel'de zaten RAM frekansı o kadar önemli değil. RAM frekansları AMD işlemcilerdeki gibi performansı arttırmıyor. Intel'de 3000 MHz ile 2666 MHz arasındaki farkı doğru düzgün hissedemezsiniz bile öyle söyleyeyim.

Şimdiden hayırlı olsun. 🙂

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı