i5 10500 ve GTX 1660 sistem nasıldır?

Butceniz az o yuzden bir Ryzen kanadina bakin derim. Dusunmuyorum demissiniz ama Intel'in su 2666 MHz sacmaligi yuzunden Intel kanadinda adam akilli F/P sistem toplanamiyor. 3600 alirsiniz yanina B450 ya da A520, 4000 MHz mi istiyorsunuz, 4500 MHz mi istiyorsunuz isetediginiz RAM'i takin kullanin.

AMD sistem toplansa B450/B550+3600 şeklinde, çok çok rahat RTX sığdırılır aslında. 2K/4K istiyorsanız böylesi en mantıklısı çünkü aradaki fark çok ufak kalıyor çözünürlük artınca.

Butceniz az o yuzden bir Ryzen kanadina bakin derim. Dusunmuyorum demissiniz ama Intel'in su 2666 MHz sacmaligi yuzunden Intel kanadinda adam akilli F/P sistem toplanamiyor. 3600 alirsiniz yanina B450 ya da A520, 4000 MHz mi istiyorsunuz, 4500 MHz mi istiyorsunuz isetediginiz RAM'i takin kullanin.
Hocam Ryzen kanadından ısınma, mevcut stok soğutucunun yetmemesi, BIOS'tan undervolt ayarları yapma gibi işlemleri çok gördüğüm için pek yanaşmadım. Normalde düşünüyordum Technopat ve diğer teknoloji forumlarını gezdim. Undervolt ve ısınma sorununa çok sık rastladım. O sebepten başım ağrımasın istiyorum aslında.

Güzel ürün(kendi kasamda 750W olanı var), fakat 4+4 CPU bağlantısı geliyor. Z490 sistemler ise ortalama bir ekran kartından fazla güç yiyor, 8+4 bağlantı falan oluyor çoğunda, o açıdan başka bir model düşünülebilir. Ne kadar etki eder bilemiyorum.
Evet, o büyük bir eksi o PSU için. OC yapmazsa o kadar sorun çıkarmaz diye düşünüyorum, zaten K serisi bir işlemci almayacak arkadaş, BCLK OC denese anca 200 MHz OC yapar.

Hocam Ryzen kanadından ısınma, mevcut stok soğutucunun yetmemesi, BIOS'tan undervolt ayarları yapma gibi işlemleri çok gördüğüm için pek yanaşmadım. Normalde düşünüyordum Technopat ve diğer teknoloji forumlarını gezdim. Undervolt ve ısınma sorununa çok sık rastladım. O sebepten başım ağrımasın istiyorum aslında.

Ryzen isiniyor bence cok sacma bir soylem. Bir kere Intel daha fazla isiniyor ve sogutuculari da amdninkinden daha kotu. Intel CPU'lari stok sogutucuyla kullanan yok ama AMD islemcileri stok sogutucuyla kullaninca isiniyor diyorlar. Bir zahmet isinsin zaten belese gelmis sana daha ne bekliyorsun o sogutucudan. Bir de stok sogutucularla kullanmalarina ragmen hava almayan kasalar kullaniyorlar sonra isiniyor. Yahu sen isinmasi için elinden geleni yapmissin bir zahmet isinsi. Bu webteknonun telefonlara yanan ok atip telefonlarin hayatta kalmasini beklemesi gibi bir şey :D. Yani anlayacaginiz Ryzen isinmiyor, Ryzen kullanicilari islemci isinsin diye ellerinden geleni yaptigi için oyle bir algi var. Kaniti forumda cozume ulasmis 3600 isinma sorunu konularini bir oku sen de anlayacaksin.

Ryzen isiniyor bence cok sacma bir soylem. Bir kere Intel daha fazla isiniyor ve sogutuculari da amdninkinden daha kotu. Intel CPU'lari stok sogutucuyla kullanan yok ama AMD islemcileri stok sogutucuyla kullaninca isiniyor diyorlar. Bir zahmet isinsin zaten belese gelmis sana daha ne bekliyorsun o sogutucudan. Bir de stok sogutucularla kullanmalarina ragmen hava almayan kasalar kullaniyorlar sonra isiniyor. Yahu sen isinmasi için elinden geleni yapmissin bir zahmet isinsi. Bu webteknonun telefonlara yanan ok atip telefonlarin hayatta kalmasini beklemesi gibi bir şey :D. Yani anlayacaginiz Ryzen isinmiyor, Ryzen kullanicilari islemci isinsin diye ellerinden geleni yaptigi için oyle bir algi var. Kaniti forumda cozume ulasmis 3600 isinma sorunu konularini bir oku sen de anlayacaksin.
3600'ü herkes stok fanı ile kullanıyor, sonra ısınıyor söylemleri ortaya çıkıyor. Muadili 9600K'ya 240mm sıvı soğutucu lazım hakkı ile kullanmak için. 3600'e aldığın 200 liralık 120mm kule tipi soğutucu bile kasanın hava akışı iyiyse 10-15 derece düşüş sağlar. Intel'in çok daha fazla ısındığı bir gerçek. 10400F stok fan ile 90 dereceleri buluyor CS:GO oynanınca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel iyi markadır da bütçeniz 8000 TL seviyesindeyse Intel almak size illa bir yerden masraf çıkaracaktır. Soğutma mı dersin, anakart mı dersin. Ne ararsan var. Intel'in F/P ürünlerine hiçbir şekilde yatırımı yok. Ben Intel'i 12000 TL gibi bütçeler dışında pek önermiyorum size de önermem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı