i5-1135G7 ısınmayı önlemek için nasıl kısıtlanır?

FPS monitör.
İlk başlarda 85 olıuyor daha sonra 100 kadar yolu var.
Şu anda acaba 7000 6000 arası gider mi diye düşünüyorum.

Onuda daha önce denedim yine aynı sıcaklıklardı yüklenmiyor bilgisayarda hata veriyor bilgisayar bildiğin bozuk XTU bile yüklenmiyor.
Elim kırılsaydıda almasaydım dedirtiyor Vatan iade etmek istedim ama kabul etmediler 2 gün olmuştu alalı ona rağmen.

O zaman format+ BIOS reset yapmalısınız. Yaptıktan sonra da düzelmiyorsa garantiye yollayacaksınız mecbur.
İçini açmayın garantisi sıkıntı olabilir.
Büyük bir problem olmayabilir. Belki de bir temizlik yetecek. Önce dediğimi yapın olmadı yollayın garantiye.

O zaman format+ BIOS reset yapmalısınız. Yaptıktan sonra da düzelmiyorsa garantiye yollayacaksınız mecbur.
İçini açmayın garantisi sıkıntı olabilir.
Büyük bir problem olmayabilir. Belki de bir temizlik yetecek. Önce dediğimi yapın olmadı yollayın garantiye.

Hocam1 hafta önce formatladım BIOS default alayım yanlış anlamdım sanırım.

Anladım sağ olun hocam.
Teşekkür ederim yardımınız için.
Hocam bir sorum daha var birkaç kişi banan işlemci oyun işlemcisi olmadığını ve normal olduğunu söylediler.

İşlemciyi tanımıyorum fakat güç tüketimini düşük tutmaya çalışan bir işlemci yani pek ısınmaması lazım. Turbo'yu kapatınca bile 100 derece oluyorsa ya donanımsal bir sıkıntı var yada fan çıkışın tamamen toz ile kapanmış.

Bundan 1 hafta önce laptop Click sesi geliyordu onla alakalı olabilir.
2.4 GHz bu hale geliyor zaten.
Bir de son olarak bir şey daha diyeyim aklımda kalmasın diye oyundaki ve boştaki MHz hızı aynı ancak oyundaki sıcaklık değerleri daha yüksek.
İşlemciyi tanımıyorum fakat güç tüketimini düşük tutmaya çalışan bir işlemci yani pek ısınmaması lazım. Turbo'yu kapatınca bile 100 derece oluyorsa ya donanımsal bir sıkıntı var ya da fan çıkışın tamamen toz ile kapanmış.

Bugün forumda aynı model işlemci sıcaklığı ile açılmış konulara baktım adam Turbo Boost açıkken [4.20 ghz] 95 derece oluyor en fazla.

Son düzenleme:
Bundan 1 hafta önce laptop Click sesi geliyordu onunla alakalı olabilir.
2.4 GHz bu hale geliyor zaten.
Bir de son olarak bir şey daha diyeyim aklımda kalmasın diye oyundaki ve boştaki MHz hızı aynı ancak oyundaki sıcaklık değerleri daha yüksek.

Bugün forumda aynı model işlemci sıcaklığı ile açılmış konulara baktım adam Turbo Boost açıkken [4.20 ghz] 95 derece oluyor en fazla.

Bende Turbo Boost açıkken 100 derece oluyor kapalıyken 80'lerde sıcaklılklar vallahi bu işlemciyi anlamadım bir türlü çözümüde yok gibi gözüküyor.
Denetim Masası güç seçeneklerini dengeliye alıp gelişmiş seçeneklerden en yüksek işlemci durumunu 97 yapın ve en düşük işlemci durumunuda 3 yapıp deneyin çözüleceğini de sanmıyorum ama deneyin.

Laptopunuzun linkini atar mısınız büyük ihtimalle aynı laptopu kullanıyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı