İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda. @Recep Baltaş
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
Aşağıdaki TMPIN sıcaklıklarının fotoğraflarını atar mısın? AIDA64'ten bir CPU + FPU + cache testi başlatıp sıcaklık artışlarını vs gözlemler misin? Böylece hangisi MOSFET sıcaklığını gösteriyor bulabiliriz.
Tamamdır, şimdi dediğim AIDA64 testine işlemciyi sokup hangilerinin sıcaklığı artıyor bakabilir misin? Sadece MOSFET'in değil işlemci zarının da sıcaklığı artacak onu iyi ayırt etmemiz lazım.
Bu arada BIOS üzerinden işlemcinin Power Limit ayarları ile oynandı mı? 8 fazlı bir besleme bu işlemcinin güç limitleri kalktığında darboğaza girebilir.
Tamamdır, şimdi dediğim AIDA64 testine işlemciyi sokup hangilerinin sıcaklığı artıyor bakabilir misin? Sadece MOSFET'in değil işlemci zarının da sıcaklığı artacak onu iyi ayırt etmemiz lazım.
Bu arada BIOS üzerinden işlemcinin Power Limit ayarları ile oynandı mı? 8 fazlı bir besleme bu işlemcinin güç limitleri kalktığında darboğaza girebilir.
Power Limit ayarı ile oynanmadı. Dün bios güncellendi. Güncellemeden önce "CPU Ratio Mode" ayarı Auto dan All Core ayarına çekilmişti. Şuan Auto da ama. Bios tan fotoğraf atabilirim isterseniz.
Tamamdır, önceden yapılmış performans ayarlarının hepsini sıfırlamakta fayda var neyin ne olduğunu görelim.
Şimdi şu işlemci testini bi' yapalım, enerji beslemesinde sorun var anladığım kadarı ile. Ekran kartının güç grafiği nasıldı bu arada? O da dalgalı ise anakart MOSFET'lerine bakmamıza gerek kalmadan direkt PSU diyebiliriz suçluya.
Tamamdır, önceden yapılmış performans ayarlarının hepsini sıfırlamakta fayda var neyin ne olduğunu görelim.
Şimdi şu işlemci testini bi' yapalım, enerji beslemesinde sorun var anladığım kadarı ile. Ekran kartının güç grafiği nasıldı bu arada? O da dalgalı ise anakart MOSFET'lerine bakmamıza gerek kalmadan direkt PSU diyebiliriz suçluya.
GPU değerleri gayet normal gözüküyor. Çektiği güç 130W. MHz değeri 1900-2000Mhz değerlerinde. Sıcaklıklarda normal gözüküyor (OCCT Testi). Zaten @kino ile birlikte Furmark testine sokmuştuk. Onun ki ile benzer sonuç çıktı. Ekran kartında sorun yok yani. Bios ayarlarını sıfırlayayım mı?
GPU değerleri gayet normal gözüküyor. Çektiği güç 130W. MHz değeri 1900-2000Mhzz değerlerinde. Sıcaklıklarda normal gözüküyor (OCCT Testi). Zaten @kino ile birlikte Furmark testine sokmuştuk. Onun ki ile benzer sonuç çıktı. Ekran kartında sorun yok yani.
Hmm, şu an PSU'dan çok bi' anakart VRM'lerine dönmedim değil doğrusu.
Depolama aygıtlarına hiç test yapıldı mı? Fortnite büyük haritalı bir oyun ve test yapılsa hiç fena olmaz yüklü olduğu depolama aygıtına, sıfır olarak geleceği için pek sorun çıkma ihtimali yok gibi ama garantiye alalım derim.
HD Tune ile error scan yapabilirsin quick scan tiki kapalı şekilde.