Çözüldü i5 11400F işlemci oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
İşlemcim i5 11400F. Örnek verirsek Fortnite oyununa girdim. Bir yakınım ile aynı ayarları yaptım. Onda da 5600X var. Benzer işlemciler bildiğiniz üzere. Fakat ben 80-150FPS arası alırken o 200-250FPS alıyor. Nedeni nedir? İşlemcim stok soğutucu da çalışmakta. RAM frekansı 2900MHz. Not: Grafik düşük ayarda.
@Recep Baltaş

Çözüm
@Sir Benjamin Test bitti. Sorun çözüldü. Sadece şu grafikleri destansı yapıp diğer her şeyi kapatınca ekran kartı tam frekans verdi. Minimum 1600MHz değerine düştü. Ortalama 2400-2600. En düşük ayarlar sadece görüş uzaklığı destansı şekilde, birde her şey destansı şeklinde teste soktum. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum. Elle grafik düşük olsa bile ekran kartının frekansının +2000MHz değerinde çalışmasını nasıl sağlayabilirim? En düşük grafikli oyun görselini benden kaynaklı yükleyemedim ama ekran kartı 1000MHz civarında geziyor, bu bilgiyi versem yeterli sanırım.
Onu güncelle sonra duruma tekrar bakalım.
Bu konuda ki gibi mi yapmam gerek?
Ayrica konuda USB2.0 portuna takın demiş ama ben 3.0 portuna taksam ne fark eder?

Evet, son derece kolay bir işlem. Telefonda bir yandan aşağıdaki videoyu oynatarak adım adım da yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet, son derece kolay bir işlem. Telefonda bir yandan aşağıdaki videoyu oynatarak adım adım da yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tamamdır. Ayrıca konuda USB2.0 portuna takın denilmiş fakat ben 3.0 portuna takacağım fark eder mi?

Ben de 3.0 portuyla yapıp bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Anakart üzerindeki portlardan yapmak daha sağlıklı olabilir.
Anladım, teşekkürler. Güncellemeden önce son bir sorum daha var. USB'yi taktım fakat aşağıda bıraktığım gibi iki tane bölüm çıkıyor. UEFI yazan bölümde iki tane dosya var. Ne silebiliyorum, altta ki bölümü biçimlendirdim fakat üstte ki bölüm de disk yazma korumalı hatası veriyor. Güncellerken bir sorun yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20220221_221953_566.jpg
    IMG_20220221_221953_566.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20220221_221955_849.jpg
    IMG_20220221_221955_849.jpg
    179,5 KB · Görüntüleme: 54

Bu videoda nasıl silineceği anlatılmış. Silmeden kullanmak riskli olabilir.

Bu videoda nasıl silineceği anlatılmış. Silmeden kullanmak riskli olabilir.

Bu ekrana geldim fakat Bios Not Match... hatası alıyorum. Neden acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_20220221_223821_523.jpg
    IMG_20220221_223821_523.jpg
    182,1 KB · Görüntüleme: 45

Technopat Haberler

Geri
Yukarı