i5 11400F kaç W?

Fatihmy007

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A620M-E
Galax Rtx4070 12Gb
Ryzen 5 7500F
XPG DDR5 5200Mhz 2X8GB Ram
XPG Valor Air Kasa
XPG 650Watt 80+ Psu
Meslek
Öğrenci
i5 11400F işlemcim CPU testte 110 Watt'lara kadar çekiyor overclock mu var işlemcide?

Son düzenleyen: Moderatör:
F serisi işlemciler overclock yapılamıyor olması lazım. Büyük ihtimalle ciddi bir yük altına girdiği için enerji ihtiyacını karşılamak için o kadar w çekiyor. Bir ihtimal ihtiyacından fazla w çekiyor olabilir isterseniz UV yapabilirsiniz. Aşama aşama deneyerek. Ama ısı noktasında bir sorun çıkarmıyorsa ve güç kaynağınız sistemi yük altında karşılayabilecek güçteyse endişelenmenize gerek yok.

Bir de w değerlerini oyun esnasında kontrol eder misiniz?

GTA 5'te de o kadar çekiyor.

GTA 5'te de o kadar çekiyor.

Hocam ya kullandığınız yazılım yanlış değer gösteriyor. Ya da dediğim gibi işlemci ihtiyacından fazla W çekiyor. Program değiştirip değerlere tekrar bakabilirsiniz eğer değerler aynı veya yakınsa UV yapabilirsiniz tabii çektiği yüksrk W ısı ya da beslememe gibi problemlere sebep oluyorsa.

@Rona hocam bir şey soracağım CS:GO'da 300 FPS alıyordum önceden şu an 100-120 FPS'lerde takılıyor bu sorundan mı acaba diye düşünüyorum.
Bir sıkıntı var mı işlemcide.

MSI Afterburner'ın şeyini kullanıyorum. 2 gündür şu CS:GO sorununu çözmeye çalışıyoruz Discord'da vs. herkes bana işlemcinin o kadar çekmesi normal oyunda vs dedi

Valorant'ta mesela yok o sıkıntı.

6 ay önce İtopya'ya götürdüm bilgisayarımı ben yapmadan dengesiz saçma sapan bir overclock olmuş tüm parçalar onu düzelttiler frekansları vs. yine ondan olmuş olabilir mi diye düşünüyorum şu an.

@Rona

@Rona hocam bir şey soracağım CS:GO'da 300 FPS alıyordum önceden şu an 100-120 FPS'lerde takılıyor bu sorundan mı acaba diye düşünüyorum.
Bir sıkıntı var mı işlemcide.

FPS'in 3'te bir düşmesi normal değil. Ama sorun neden kaynaklı bilmek için verilere ihtiyaç var. Ayarlarınız yüksekse düşürün. Çoklu CPU kullanımını açın. BIOS sıfırlayabilitsiniz isterseniz. OC FPS düşmesine sebep olmaması gereken bir şey.

Sizinle aynı sistem özelliklerine sahip sistem Game test videolarını izleyin. Oradaki değerlerle fark varsa servisle bağlantıya geçin.

FPS'in 3'te bir düşmesi normal değil. Ama sorun neden kaynaklı bilmek için verilere ihtiyaç var. Ayarlarınız yüksekse düşürün. Çoklu CPU kullanımını açın. BIOS sıfırlayabilitsiniz isterseniz. OC FPS düşmesine sebep olmaması gereken bir şey.

Sizinle aynı sistem özelliklerine sahip sistem Game test videolarını izleyin. Oradaki değerlerle fark varsa servisle bağlantıya geçin.

Aklıma şimdi geldi belki sistemde bir bozulma meydana gelmiş olabilir. Düzenli Win Update yapıyorsanız falan bir ihtimal bunda kaynaklı da olabilir. CS:GO'da Valorant'ta daha çok işlemciye yüklenirler ama Valorant yüksek FPS verirken CS'nin FPS düşüklüğü yaşaması normal değil. Dediğim gibi diğer oyunlarda da böyle bir problem var mı testlere bakarak öğrenin. Diğer oyunlarda bir problem yoksa CS'ye odaklarınız o zaman.

@Rona diğer oyunlarda FPS sorunu yok gibi.
Sorunu çözmek için denediğim yönetemleri yazayım:
BIOS sıfırladım olmadı dün.
Çoklu CPU kullanımı açık zaten.
Windows'un kendi ayarlarında bulunan format kısmından sıfırdan kurdum Windows'u ama flash bellekle değil dediğim gibi Windows'un özelliğinden kurdum.

Düzenli olarak (Windows 11 kullanıyorum) Update yaparım.

@Rona

Hangi testi yaptınız hocam?

Valorant normal gibi ama ekran kartını tam kullanmadığı için düzgün sonuç vermeyecektir.
Forza Horizon 4 videoda 110-120 FPS aldığı ayarlarda 82-83 FPS'lerde dolaşıyor bence yine İtopya'ya götürdüğüm gibi sorun var FH4 testinde
GTA 5 singleplayerda 120-130 FPS alıyordum 95-100FPS'lerde
Yani dengesiz overclock bulunuyor bilgisayarda ama ben overclock yapmıyorum neden böyle oluyor bilmiyorum.

@SHABBAROS @Rona

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı