i5-11400F sisteme 30.000 TL yükseltme önerisi

K demek sadece overclock demek hocam. 7800x3D alacaksanız ona uygun bir anakart almanız ve 0'dan yeni RAM almanız demek. O yüzden Intel önerdim.

25k oluyor AMD toplamak istersen. Tabii bu biraz daha azaltılır ama 30k bütçeniz var gene de ekran kartından biraz kısmak gerekir.

Intel olsun ekran kartıda NVIDIA olsun hocam mesajımı okumadınız galiba.

NVIDIA serisinden kart isterseniz de 14700KF işlemci 4090'a kadar taşır hocam. Tavsiyem kasanızı da dediğim şekilde değiştirirseniz. VE 3080 Ti alırsanız 2. el olarak mükemmel uyumlu olur. Bütçeyi biraz aşar ve hemen alamayabilirsiniz ama performans artışınız bayağı yüksek olur.

2 sene sonra da 5000 serisi NVIDIA kartlar geldiği zaman da 5070 veya 5080 modellerden birini alır başka değişiklik yapmadan kullanmaya devam edersiniz. 4-5 sene daha. Sadece arada m2 gibi değişiklik yapmak gerekebilir.

21500 Yapıyor. Kasa olarak da bunu alın. 25K yapıyor.

2. Elde 10K civarına da 3080Tİ var 1-2 ay biraz daha para ekleyip 3080Tİ alın. Gerisi dediğim gibi 5000 serisi gelince bi ekran kartı güncellersiniz 2-3 sene sonra devam edersiniz.

Zaten ram - ssd ve güç kaynağınız vardı onları da bu sisteme taşıyın. Geri kalan parçaları da satarsınız bütçe çıkarmak isterseniz.

NVIDIA serisinden kart isterseniz de 14700KF işlemci 4090'a kadar taşır hocam. Tavsiyem kasanızı da dediğim şekilde değiştirirseniz. Ve 3080 Ti alırsanız 2. el olarak mükemmel uyumlu olur. Bütçeyi biraz aşar ve hemen alamayabilirsiniz ama performans artışınız bayağı yüksek olur.

2 sene sonra da 5000 serisi NVIDIA kartlar geldiği zaman da 5070 veya 5080 modellerden birini alır başka değişiklik yapmadan kullanmaya devam edersiniz. 4-5 sene daha. Sadece arada M.2 gibi değişiklik yapmak gerekebilir.

21500 yapıyor. Kasa olarak da bunu alın. 25k yapıyor.

2. elde 10k civarına da 3080 Ti var 1-2 ay biraz daha para ekleyip 3080 Ti alın. Gerisi dediğim gibi 5000 serisi gelince bir ekran kartı güncellersiniz 2-3 sene sonra devam edersiniz.

Zaten RAM - SSD ve güç kaynağınız vardı onları da bu sisteme taşıyın. Geri kalan parçaları da satarsınız bütçe çıkarmak isterseniz.

Hocam bunların birbiriyle farkı nedir?

Intel i7-14700KF yirmi çekirdek 3.40 GHz işlemci​

Intel Core i7 14700K soket 1700 14.nesil 5.40GHz 28MB önbellek 10nm işlemci​

Intel Core i7 14700KF soket 1700 14.nesil 5.60GHz 28MB önbellek 10nm işlemci​

Hocam bunların birbiriyle farkı nedir?

Intel i7-14700KF yirmi çekirdek 3.40 GHz işlemci​

Intel Core i7 14700K soket 1700 14.nesil 5.40GHz 28MB önbellek 10nm işlemci​

Intel Core i7 14700KF soket 1700 14.nesil 5.60GHz 28MB önbellek 10nm işlemci​

K ibareli olanlar hız aşırtma yapılabilir olanlar demek ama hız aşırtma voltaj ayarları falan gerektirdiği için o işlere girmeyin. Zaten çok performans farkı da oluşturmuyor.

KF olan 2 model zaten aynı sadece biri Boost yani yük altındaki çıktığı hızı yazmış diğeri de boştaki hızını.

K ibareli olanlar hız aşırtma yapılabilir olanlar demek ama hız aşırtma voltaj ayarları falan gerektirdiği için o işlere girmeyin. Zaten çok performans farkı da oluşturmuyor.

Kf olan 2 model zaten aynı sadece biri Boost yani yük altındaki çıktığı hızı yazmış diğeri de boştaki hızını.

Hocam bana vatandan link atabilir misin vatan da tanıdık arkadaş varda oradan alayım hem internetten bir kere teknolojik ürün aldım garantisi bitmeden bir sıkıntıdan dolayı götürdüm 2 yıl süründüm o yüzden vatandan bakıyorum.

Hocam bana vatandan link atabilir misin vatan da tanıdık arkadaş varda oradan alayım hem internetten bir kere teknolojik ürün aldım garantisi bitmeden bir sıkıntıdan dolayı götürdüm 2 yıl süründüm o yüzden vatandan bakıyorum.

Vatan da bu parçalar direk daha pahalı gelir hocam. Ama şöyle yapabilirim. Alacağınız parçaları hem ucuz hem de en güvenilir firmaların linklerini atabilirim.

Attığım linkler direk bu markaların distribütör firmaları yani. Direk ülke içerisine sokan yetkili firmalar garanti konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Anakartı ise amazon'dan attım. Onun garantisi lazım olunca da Asus distribütör firmayı arayıp teknik destekte bulunmanız yetiyor. Size direk kargo kodu veriyolar ürünü kargoluyosunuz ücretsiz şekilde ve teknik destekte bulunuyorlar.

Vatan üzerinden alsanız dahi aynısı olarak ürün garantisi için distribütör firmaya gönderiyolar gene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı