i5 11400F ve RTX 3070 sistemde FPS düşüyor

Luffy Senpai

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
İncehesap'tan bilgisayar topladım. Sistemim şu şekilde.

Ayrıca MSI 23.8" Optix G241 FHD 144 Hz monitörü HDMI kablosuyla 144 Hz olarak kullanıyorum.

Konuyla alakalı olarak açtığım diğer konuları da paylaşmak istiyorum. Birinci Konu ve İkinci Konu
Karşılaştığım sorunlar normal kullanımda ve oyunlarda kasma, takılma, donma ve FPS düşmesi şeklinde. Evet masaüstünde gezinirken, dosya açarken, bir yere tıklarken veya seçerken dahi takılma ve anlık donma oluyor. MSI Afterburner ile çektiğim örnek görüntü şu şekildedir.

Sorun şu ki her oyunda bunu yapıyor. CS 1.6, LoL, Metro Exodus. Şimdi dikkatimi çeken ise ortalama olarak her 1 dakikada bunu yapıyor. Aynı şekilde masaüstü ve normal kullanımlarda da. FPS düşmesi olduğu zaman kare süresi grafiği çzigisinde bariz bir şekilde yukarı doğru yükselme oluyor. Bunu yapmasının sebebi nedir? Monitörden yapar mı? İncehesap sadece format atıp geri gönderdi bilgisayarı. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p cihaz için az.
İşlemci darboğaz yaşıyor yanlışım yoksa.
Darboğaz yapıyor 1080p az geliyor.
2k monitör sipariş ettim amazondan. Geldiğinde deneyeceğim ama parçalardan birinde sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü normal kullanımda bile masaüstünde mouse takılıyor, donma oluyor.
Yardımcı olabilecek var mı? İstenilecek her türlü testi yapabilirim.
2k monitör ve samsung m2 ssd ile denedim ancak hala masaüstünde takılma ve donmalar, oyunlarda ise fps drop oluyor. Cs, lol vb oyunlarda her 1 dk da bir fps drop oluyor ve msi afterburner programı ile baktığımda frametime(kare süresi) grafiğinde yükselme ve kare üretme süresinde anlık olarak değişiklik oluyor. Pubg, metro exodus, assassins creed gibi daha yüksek gereksinimli oyunlarda daha fazla oluyor ve grafikte belli oluyor. Ayrıca msi afterburner ile baktığımda %1 ve %0,1 değerleri 5 lere kadar düşüyor. Konu hakkında yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
Sorunu çözebildiniz mi?

Çözdüm ama tam olarak nasıl çözdüğümden emin değilim. Çünkü hem kule tipi soğutucu (id cooling 624xt) ile m2 ssd taktım sisteme hem de oem kod ile orijinal w10 yükledim sisteme. Hangisinin etkili olduğunu bilmiyorum açıkçası. Sonrasında ise ihtiyacım olduğundan dolayı bu eklemelerle birlikte güzel bir fiyata sattım sistemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…