Arkadaşlar işlemcim temel frekasının üstüne çıkmıyor normal frekansta çalışıyor. 4.90GHz en yüksek olarak görmesi lazım ama işlemci şu an sadece 3.91GHz değerini görüyor. Güç planı ayarlarından yüksek performansa aldım ama dengeli, tasarruflu ve yüksek ayarlarına aldığımda işlemci GHz'inde hiçbir değişiklik olmuyor. İşlemci Intel'in sitesin de Turbo Boost 2.0 destekliyor gözüküyor. Nasıl halledebilirim?
Arkadaşın dediği gibi en yüksek ve en düşük işlemci durumunu %100 yapın, sürekli en yüksek frekansda çalışır. Ben en düşük %5 en yüksek %100 de kullanıyorum. Arama yerine güç senekleri yazın > plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir > işlemci durumu kısmı.
PRO series motherboards, tuned for better performance by Core boost, DDR4 Boost, Extended Heatsink Design, M.2 Shield Frozr, USB 3.2 Gen 2x2, Lightning Gen4
www.msi.com
Güncel sürüm çıkmış. Update edip diğer dediklerimi yapıp test eder misin?
Son BIOS sürümünü 1.80i indirdim ve güncelledim. BIOS ayarlarına baktım Turbo Boost açık. CPU güç kullanımı ayarı gözükmüyor. Biraz geciktim bilgisayardan uzaktım kusura bakmayın.
Merhaba. İşlemci frekansını belirleyen birden fazla faktör var. Sıcaklık, voltaj, torbo boost ayarları gibi. En iyi tahminim şu an için ısınma problemidir. Oyun esnasında işlemci sıcaklığını ölçüp bilgi verebilir misiniz?
Merhaba. İşlemci frekansını belirleyen birden fazla faktör var. Sıcaklık, voltaj, torbo Boost ayarları gibi. En iyi tahminim şu an için ısınma proble midir? Oyun esnasında işlemci sıcaklığını ölçüp bilgi verebilir misiniz?
Merhaba. İşlemci frekansını belirleyen birden fazla faktör var. Sıcaklık, voltaj, torbo Boost ayarları gibi. En iyi tahminim şu an için ısınma proble midir? Oyun esnasında işlemci sıcaklığını ölçüp bilgi verebilir misiniz?