i5 12. Nesil 3060 Ti sistem FPS oyunlarında ısınıyor

Nooharey

Decapat
Daha fazla  
3 gün önce bir masaüstü bilgisayar aldım.
Özellikleri:
İşlemci: i5 12. nesil.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti.
RAM: 16 GB.
Monitör 165 Hz.
Neyse yeni aldığım bilgisayarda Valorant, CS:GO vb. oyunlar oynarken kasa çok fazla ısınıyor, yanık kokusu da geliyor normal mi?

Oyun ekranındayken nasıl kontrol edebilirim. Alt Tab attığım ve oyun ekranından çıktığım için düzeliyor olabilir mi?

Oyunu tam ekrandan çıkartın ve pencereye indirin. Yine tam ekran kalsın ama pencere halinde. Afterburner ise ayrı bir pencere halinde oyunu aktif oynadığınız sırada görebileceğiniz şekilde karşınızda olsun. İkinci bir monitörünüz varsa hiç uğraşmaya gerek kalmaz tabii. Ama yoksa böyle yapın.

Oyunu tam ekrandan çıkartın ve pencereye indirin. Yine tam ekran kalsın ama pencere halinde. Afterburner ise ayrı bir pencere halinde oyunu aktif oynadığınız sırada görebileceğiniz şekilde karşınızda olsun. İkinci bir monitörünüz varsa hiç uğraşmaya gerek kalmaz tabii. Ama yoksa böyle yapın.

Öyle yaptım ve 65'in üstüne çıkmadı.

Anlık oluyorsa yine sorun yok. Sürekli 85 civarında veya üzerinde seyrederse sorun var demektir.

Dostum birazcık geç fark ettim fakat Alt Tab atınca 65 derecelere iniyormuş oyun içi göstermeyi açtım ve 83'ün aşağısına inmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı