i5 12400F GoW Ragnarok'ta 90 dereceleri görüyor

Swinerim

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar, GoW Ragnarok'ta giriş kısmında işlemcim normal bir şekilde 75-80 derecelerdeydi (stok soğutucu kullanıyorum) ama svartalfheim'a girdiğimden beri işlemci 90 derecelerde geziyor ve CPU kullanımı %60'lardan %80'lere çıkmış durumda. İşlemcime zarar gelir mi, kule tipi soğutucu almadan oyunu oynamamalı mıyım :)? Normalde yaz tatili zamanında almayı düşünüyordum ama bu sıcaklıkları görünce korktum acilen almam gerekir mi, gerekirse de hangi kule tipi soğutucuyu önerirsiniz?

O işlemci zaten ısınan bir işlemci, bir de stok fan da bu durum çok doğal hocam. Acilinden bir kule tipi fan almanız yararınıza olur.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizce yaz tatiline kadar idare edebilir miyim yoksa bu sıcaklıklar işlemime zarar verir mi?

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizce yaz tatiline kadar idare edebilir miyim yoksa bu sıcaklıklar işlemime zarar verir mi?

İdare eder bütçen sıkışıksa ve sisteminde sıcaklık kaynaklı drop yoksa yazı beklemen ekonamik açıdan mantıklı olacaktır, evde kendin termal macun yenileme işlemi yapıp sıcaklıkları birkaç derece düşürebilirsin, CPU-Z stress testindeki değerler nedir?

İdare eder bütçen sıkışıksa ve sisteminde sıcaklık kaynaklı drop yoksa yazı beklemen ekonamik açıdan mantıklı olacaktır, evde kendin termal macun yenileme işlemi yapıp sıcaklıkları birkaç derece düşürebilirsin, CPU-Z stress testindeki değerler nedir?

Hocam Cinebench üzerinden multicore testinde 11256 puan aldı. Başlangıçta 85-92 arasıyken 10 dakikanın tamamlanmasına doğru tüm çekirdekler 96-97 civarına çıktı. (Core Temp üzerinden baktım) bu arada sıcaklık kaynaklı performans kaybı hissetmiyorum. Sanırım oyunun o bölgesinin optimizasyonunda genel bir problem var. İnsanlarda FPS'lerinin düştüğünden, görünütnün kalitesizleştiğinden bahsetmişler. Normalde hikayeli oyunlarda 75 derece bandında geziyordu işlemci.

1743165264368.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı