i5 12400F için soğutucu almaya gerek var mı?

843666

Femtopat
1 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. Sıcaklık değerleri şu anda iyi fakat okuduğum birçok forumda sistemin kronik sıcaklık sorunu olduğu söyleniyor.

Ekran kartı: MSI RTX 4060 Ventus 2X Black.
İşlemci: Intel i5-12400F
Anakart: MSI H610'e.
Kasa: Vento VG20A.

Ekran kartında yüklü sayılabilecek oyun olarak şu an sadece Red Dead Redemption 2 oynadım. Speccy, SpeedFan, MSI Afterburner ve Windows'un görev yöneticisinde maksimum 63 dereceyi gördüm, AIDA'da ise 70 dereceyi gördüm (AIDA'nın yanlış değer gösterdiğini düşünüyorum çünkü diğer programlarla tutarsızdı). Boştayken ekran kartı sıcaklığı 39-40 derece civarında oluyor.

İşlemci için kule tipi soğutucu almam gerekir mi? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. Sıcaklık değerleri şu anda iyi fakat okuduğum birçok forumda sistemin kronik sıcaklık sorunu olduğu söyleniyor.

ekran kartı: MSI RTX 4060 Ventus 2X Black.
işlemci: Intel i5-12400F
anakart: MSI H610'e.
kasa: Vento VG20a.

Ekran kartında yüklü sayılabilecek oyun olarak şu an sadece Red Dead Redemption 2 oynadım. Speccy, SpeedFan, MSI Afterburner ve Windows'un görev yöneticisinde maksimum 63 dereceyi gördüm, AIDA'da ise 70 dereceyi gördüm (AIDA'nın yanlış değer gösterdiğini düşünüyorum çünkü diğer programlarla tutarsızdı). Boştayken ekran kartı sıcaklığı 39-40 derece civarında oluyor.

İşlemci için kule tipi soğutucu almam gerekir mi? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Bir tane Thermalright'ın hava soğutucusu ya da başka iyi bir markanın 1500-2000TL aralığında alabilirsiniz.

Ekran kartı: MSI RTX 4060 Ventus 2X Black.
İşlemci: Intel i5-12400F
Anakart: MSI H610'e.
Kasa: Vento VG20A.

Ben fan sesinden rahatsız olduğum için ID-Cooling SE224 modelini aldım. Oyunlarda fan 800RPM çalışıyor ve 50 dereceyi geçmiyor. Normalde stok soğutucu ile kullanablirsiniz. Sisteminizin kronik bir sıcaklık problemi yok.

Bende 1 yılı aşkın süredi stok fan ile kullanıyordum, geçen Thermalright bir modeli indirimdeydi çektim hemen. İşlemci yazın sıcaklıklarda 77 üstünü hiç görmemişti stok fan ile, hava soğutucu sonrası 55'i geçmedi.

Ben fan sesinden rahatsız olduğum için ID-Cooling SE224 modelini aldım. Oyunlarda fan 800RPM çalışıyor ve 50 dereceyi geçmiyor. Normalde stok soğutucu ile kullanablirsiniz. Sisteminizin kronik bir sıcaklık problemi yok.

Aynen, işkence testinde 58 dereceyi geçmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 12100f Adana sıcağında hem 80-85 leri gördüğü için hemde yatırım amaçlı Thermalright Phantom Spirit aldım. Şimdi ekran kartımdan daha serin çalışıyor. Kesinlikle almalısınız.

Asıl sorun ekran kartı ile ilgiliydi. Herkes işlemciye takılmış. Zaten kule tipi almayı düşünüyorum. Merakım MSI Ventus modeli hakkında gelecekte elimde patlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

ekran kartı: MSI RTX 4060 Ventus 2X Black.
işlemci: Intel i5-12400F
anakart: MSI H610'e.
kasa: Vento VG20a.

Kule tipi almaniz gerekiyor ses açısında soğutma performans açısından çok etkiliyor unutma ne kadar sicaksa islemcin o kadar FPS düşüklüğü olur.

Hayır gerek yok stok fan oldukça yeterli. Ben 80 derece üstünde çalıştırdım. Hehangi bir performans sıkıntısı olmadı. Sadece 80'nin üstüne çıktımı çok ses yapıyordu haliyle. O yüzden raijintek aldım. 500-600 RPM aralığında çalışıyor ve oyunlarda ortalama 48-49 derece. Film seyrederken 35-36 derecelerde. Yani hem çok sessiz hem de çok soğuk bir kasam oldu. Çok memnunum haliyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı