i5 12400F için soğutucu almaya gerek var mı?

843666

Femtopat
1 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. Sıcaklık değerleri şu anda iyi fakat okuduğum birçok forumda sistemin kronik sıcaklık sorunu olduğu söyleniyor.

Ekran kartı: MSI RTX 4060 Ventus 2X Black.
İşlemci: Intel i5-12400F
Anakart: MSI H610'e.
Kasa: Vento VG20A.

Ekran kartında yüklü sayılabilecek oyun olarak şu an sadece Red Dead Redemption 2 oynadım. Speccy, SpeedFan, MSI Afterburner ve Windows'un görev yöneticisinde maksimum 63 dereceyi gördüm, AIDA'da ise 70 dereceyi gördüm (AIDA'nın yanlış değer gösterdiğini düşünüyorum çünkü diğer programlarla tutarsızdı). Boştayken ekran kartı sıcaklığı 39-40 derece civarında oluyor.

İşlemci için kule tipi soğutucu almam gerekir mi? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Asıl sorun ekran kartı ile ilgiliydi. Herkes işlemciye takılmış. Zaten kule tipi almayı düşünüyorum. Merakım MSI Ventus modeli hakkında gelecekte elimde patlar mı?

RTX 4060 güç tüketimi konusunda epey cimri bir kart. Sizi üzecek kadar ısınmaz. Ayrıca konu başlığı işlemci ile ilgili herkes tavsiyesini o yönde yapıyor.

Otomatik düzeltilmiş malesef ben öyle bir başlık atmadım
Anladım hocam. Ama kafanızın karışmasını gerektirecek bir şey yok. İşlemciniz ve ekran kartınız düşük güçte yüksek performanslı çalışan bileşenler. Eğer sıcaklıklar oyun içi 75 dereceyi geçmezse, hiçbir şeyi düşünmenize gerek yok.

Anladım hocam. Ama kafanızın karışmasını gerektirecek bir şey yok. İşlemciniz ve ekran kartınız düşük güçte yüksek performanslı çalışan bileşenler. Eğer sıcaklıklar oyun içi 75 dereceyi geçmezse, hiçbir şeyi düşünmenize gerek yok.

Genellikle kritik 80 üstü diye okudum ileride kule tipi soğutucu alsam fanlarının ekran kartını soğutmaya katkısı olacak mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı