i5 12400F RX 6800 sistem oyunlarda takılıyor

İlker Aktürk

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, uzun yıllardır beklediğim bir şeyi yaptım. Kendimize bir kasa aldım ve şu anda basım bu kasayla dertte. Fanlar ses yapıyor diye geri gönderdik, duzelmeden geldi. Şimdi de bu kasmalar var. Biraz kullanıcı deneyimi ile ilgili bir durum gibi biraz o yüzden umarım anlatabilirim. Oyunları acabiliyorum ama en düşük ayarları bile açsam saniyelik takılmalar yaşıyorum. Uzun süreli FPS düşmesi gibi değil ama LoL dahil birçok oyunda bu durum var.

Sadece oyunlarda değil, tarayıcıda vs. dahil oluyor. İki video ekleyeceğim. Görüntü geçişlerinde sorun oluyor. Ekran kartı panelinde de akıcılık hiç yok. Uzun süre araştırdım. Sosyalin altını üstüne getirdim ama bir sonuç alamadım. SSD'yi taradım. Herhangi bir hatası yok. Bilgisayar 2 haftalık.

Sistem özellikleri:

Intel i5-12400F / ASUS Radeon TUF RX 6800 Gaming OC 16 GB / 16 GB RAM / 500GB M.2 SSD.

Hazır sistem Technopat TN3 kasa.

Ek olarak monitörüm eski. 60Hz. Bu, bütün bunlarin sebebi olabilir mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ekran ile alakası olduğunu sanmıyorum. İşlemci fanı tam oturmadığı zaman takılmalar yaşanabiliyor. Bir de bosta işlemci sıcaklığını gönderir misin?

Takılmayı hissedemedim videolarda. Akıcılık demişsin de bu bildiğimiz 60Hz ne bileyim telefonun ya da önceki cihazın yüksek yenileme hızına mı sahipti?

Saniyelik takılmalar dediğin drop ise ona genel olarak bakmak lazım. BIOS ayarı düzgün yapılmadıysa RAM'ler ya da çok yüksek sıcaklık da sebep olabilir.
Hocam eski bir bilgisayar olduğu için orada gözüme bu kadar batmamis olabilir. Monitör önerilerinizi de alabilirim. Sıcaklık değerlerini kontrol ettim baya. Herhangi ekstra ısınma durumu yok, bahsettiğiniz BİOS ayarlarını nasıl kontrol edebilirim acaba ?

Hocam eski bir bilgisayar olduğu için orada gözüme bu kadar batmamis olabilir. Monitör önerilerinizi de alabilirim. Sıcaklık değerlerini kontrol ettim baya. Herhangi ekstra ısınma durumu yok, bahsettiğiniz BİOS ayarlarını nasıl kontrol edebilirim acaba ?

Aslında bunu anlamanın en basit yolu Memtest86 testi yapmaktır onun da rehberi var Technopat Youtube kanalında. Monitör sana kalmış 1080P mi kullanmak istiyorsun 2K mı ve hangi yenileme hızı. Elindeki sistem ikisine de uygun.

Hocam ben arkadaşın dediğini hemen hemen ilk mesajından biraz tahmin ettiğim için emin olarak 60hz den kaynaklı dedim, yoksa tabiki yanlış yönlendirme yapmak istemem, sonuçta oyunlarda düşük fps alıyorum gibi birşey demiyor, ani takılmalardan bahsetmiş ve sadece oyun içi değil masaüstünde de bahsediyor. Videoları atınca tamamen emin oldum, videodan dediğin gibi çok birşey anlaşılmasada mevcut monitörünüzü 60hzye alın sizde aynı şeyi anlarsınız zaten.

Biliyorum ben telefonda bile hissediyorum. Benimkinde 90Hz var mesela 60Hz telefona bakıyorum takılıyor gibi geliyor sağa sola çekince.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı