i5 12400F RX 7700 XT sisteme 650W PSU yeterli olur mu?

Pentagon

Hectopat
PG650B01 kodlu PSU'yu kullanıyorum 2 yıl önce falan almıştık şimdi sistemi yükseltmeye karar verdim. Kendim PSU veya tamamen bilgisayar montajını bilmediğim için PSU'yu 1 2 ay sonrasına değiştireceğim. Sistem bu şekilde düzgün çalışır mı acaba?

PG650B01 kodlu PSU'yu kullanıyorum 2 yıl önce falan almıştık şimdi sistemi yükseltmeye karar verdim. Kendim PSU veya tamamen bilgisayar montajını bilmediğim için PSU'yu 1 2 ay sonrasına değiştireceğim. Sistem bu şekilde düzgün çalışır mı acaba?
Çalışır. PSU ların yan taraflarında etiket oluyor orada kaç watt stabil verebildiği yazar eğer 600W civarı verebiliyorsa yeterli olur. Ayrıca psu nun kararlı çalışıp çalışmadığını anlamak için 12v 5v ve 3.3v kanallarına bakman lazım yani olması gereken voltajı verebiliyor mu diye.

80+ sertifikası varsa her türlü yeterli olur hocam dert etme.
Gerçekten artık şöyle yorumlara gülüyorum 🤣 80+ sertifikası, PSU’nun kalitesi hakkında çok çok az şey söylüyor. Asıl önemli olan şey, iç bileşenlerdir; 80+ sertifikası değil.

Çalışır. PSU ların yan taraflarında etiket oluyor orada kaç watt stabil verebildiği yazar eğer 600W civarı verebiliyorsa yeterli olur. Ayrıca psu nun kararlı çalışıp çalışmadığını anlamak için 12v 5v ve 3.3v kanallarına bakman lazım yani olması gereken voltajı verebiliyor mu diye.
Dediğiniz çok doğru, fakat bu tarz Çin’de üretilen PSU’ların üzerinde yazan değerler genelde pek gerçekçi olmuyor.

1 - 2 ay belki idare edebilir ama en kısa sürede değiştirmenizi öneririm.

@mertka_ Rastgele şekilde mesajlarıma "beğenmedim" ifadesi atmanız, hiç de saygılı bir davranış değil; söylemiş olayım.

Son düzenleme:
Gerçekten artık şöyle yorumlara gülüyorum 🤣 80+ sertifikası, PSU'nun kalitesi hakkında çok çok az şey söylüyor. Asıl önemli olan şey, iç bileşenlerdir; 80+ sertifikası değil.

Dediğiniz çok doğru, fakat bu tarz Çin'de üretilen PSU'ların üzerinde yazan değerler genelde pek gerçekçi olmuyor.

Hocalarım ekran kartını taktıktan sonra herhangi bir şeyde mesela Discord'dayım alttaki bardan Chrome tıklıyorum Chrome'ye geçtiğim gibi ekran 3 4 defa kapanıp açılıyor ama aşırı hızlı bir şekilde açılıp kapanıyor OBS studiodaykende aynı şekilde başka bir şeye geçtiğimde açılıp kapanıyor bu ekran kartını taktıktan sonra böyle olmaya başladı neden acaba?

Hocalarım ekran kartını taktıktan sonra herhangi bir şeyde mesela Discord'dayım alttaki bardan Chrome tıklıyorum Chrome'ye geçtiğim gibi ekran 3 4 defa kapanıp açılıyor ama aşırı hızlı bir şekilde açılıp kapanıyor OBS studiodaykende aynı şekilde başka bir şeye geçtiğimde açılıp kapanıyor bu ekran kartını taktıktan sonra böyle olmaya başladı neden acaba?

Hocam hiç bilmiyorum. Belki DDU ile ekran kartının sürücüsünü kaldırıp sürücüyü yeniden yüklerseniz düzelebilir.

Son düzenleme:
Çalışır. PSU'ların yan taraflarında etiket oluyor orada kaç watt stabil verebildiği yazar eğer 600W civarı verebiliyorsa yeterli olur. Ayrıca PSU'nun kararlı çalışıp çalışmadığını anlamak için 12v 5V ve 3.3v kanallarına bakman lazım yani olması gereken voltajı verebiliyor mu diye.

O kanallara bakıp ne yapayım hangilerini söyleyeyim yani.

Maxoutput kısmı 564Wden başlıyor 72-10-6 diye yana sıralanarak gidiyor üsttede birsüür 12v 3.3v falan filan var.

O kanallara bakıp ne yapayım hangilerini söyleyeyim yani.

Maxoutput kısmı 564wden başlıyor 72-10-6 diye yana sıralanarak gidiyor üsttede birsüür 12v 3.3v falan filan var.

OCCT testi yapabilirsin, orada 5V ve 12V kanalları gözüküyor. Hem PSU’nun bilgisayarı kaldırıp kaldıramayacağını da görmüş olursun.

OCCT testi yapabilirsin, orada 5V ve 12v kanalları gözüküyor. Hem PSU'nun bilgisayarı kaldırıp kaldıramayacağını da görmüş olursun.

Hocam bir de DDU ile sildim şimdi otomatik monitörü 120Hz'ye ayarlamış bunun sebebi nedir acaba ChatGPT'ye yazdığımda bununla alakalı bir şeyler demiştide aklımda yok şu an normal mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı