i5 12400F sisteme yükseltme önerisi

214XT yetmez. PSU yeterli olur.

7800x3D'ye fazlasıyla yeterli.
Rahatsız ediyorsam kusura bakma. Bahsettiğim güncelleme, bilgisayar akıcılığında hissedilir bir fark yaratır mı ? Örneğin, tft oynarken yan ekran da bişeyler izleme, nette gezinme gibi işlemlerde ?

Rahatsız ediyorsam kusura bakma. Bahsettiğim güncelleme, bilgisayar akıcılığında hissedilir bir fark yaratır mı ? Örneğin, tft oynarken yan ekran da bişeyler izleme, nette gezinme gibi işlemlerde ?
Bu anakart bir şey farkettirir mi senin attığın anakarta göre mesela ? Hem çok fiyat farkı yok, hem soğutma bloğu var sanırım hem de görsel olarak hoş ama değer mi aradaki farka ?

Son düzenleme:

Bu anakart bir şey farkettirir mi senin attığın anakarta göre mesela ? Hem çok fiyat farkı yok, hem soğutma bloğu var sanırım hem de görsel olarak hoş ama değer mi aradaki farka ?
B650M Project 13 faz iken B650S 15 fazlı. Onun dışında pek bir fark yok. Sonuç olarak B650S daha iyi diye düşünüyorum. @Marix Başka büyük bir fark var mı hocam?

Faz sayısı dışında neredeyse aynılar.
Bahsettiğim güncelleme, bilgisayar akıcılığında hissedilir bir fark yaratır mı ? Örneğin, tft oynarken yan ekran da bişeyler izleme, nette gezinme gibi işlemlerde. Bu konuda fikrinizi belirtir misiniz acaba ? Konumum asıl sorusunu biliyorsanız.

Anlattığınız akıcılıkta şu anki sisteminizde de sorun olmaması lazım, böyle bir problem mi var?
Dediğiniz gibi hiç problem yaşamadım 2 senedir fakat ddr5 sistemin hızlanışı sanki daha da akıcı hissettirir diye düşündüm. Hem de oyunlarda en kötü 20-30% aralığında fark yaratır diye düşündüm fakat yanılıyor muyum bilmiyorum.

Dediğiniz gibi hiç problem yaşamadım 2 senedir fakat DDR5 sistemin hızlanışı sanki daha da akıcı hissettirir diye düşündüm. Hem de oyunlarda en kötü 20-30% aralığında fark yaratır diye düşündüm fakat yanılıyor muyum bilmiyorum.

Oyunlarda fark yaratır, 7800x3D'nin üstüne bir oyın işlemcisi yok zaten, oyun dışında bir fark hissetmezsiniz, o kısımdaki akıcılık monitör tazeleme hızına bağlı.

Henüz almadıysanız 5070 alabilirsiniz DLSS4 bulunuyor DDR5 geçmezseniz i7 13. nesil alabilirsiniz ya da muhtemelen darboğaz yaşamazsınız mevcut CPU ile devam edebilirsiniz değiştirmeden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı