i5 1240P RTX 3050 Sistemde Valorant 144Hz'de 144 FPS değil

İşletim sistemi
Windows 11

kaandurgut

Hectopat
RAM
8x2 16GB 3200Mhz
Ekran kartı
RTX 3050 4GB 60W
Anakart
Acer Aspire 7 A715-51G
İşlemci
İ5-1240P
Selam laptopum kendini yorup, Valorant'ta FPS'i 144'e sabitlemiyor. Bu problemi nasıl çözerim? CPU ve GPU kullanımım çok az.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 170
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ayarlarını yükseğe alır mısın. Düşükte oynamak FPS'ini daha da düşürüyor çünkü ekran kartı oyunu oynatırken hiç yorulmuyor. Valorant RTX3050 için çerez diyebileceğimiz bir oyun çünkü. Ayarları yükseltmen FPS artışı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Selam laptopum kendini yorup, Valorant'ta FPS'i 144'e sabitlemiyor. Bu problemi nasıl çözerim? CPU ve GPU kullanımım çok az.
Hocam aynı laptop aynı sorun servise dahi gönderdim birşey yok diyip geri gönderdiler. Ram 16 yaptım olmadı bütün yöntemleri denedim akıl sağlığım zarar gördü resmen:) en basit oyundan (LoL,valo) tut wicher 3 e kadar aynı işlemci kendini 1.34 ghzlere atıyor daha 66 derece sıcaklıkta. Bence bu leptopta donanımsal uyumsuzluk var. Neyse çözersen haber ver rahatlayalım.

Hocam aynı laptop aynı sorun servise dahi gönderdim birşey yok diyip geri gönderdiler. Ram 16 yaptım olmadı bütün yöntemleri denedim akıl sağlığım zarar gördü resmen:) en basit oyundan (LoL,valo) tut wicher 3 e kadar aynı işlemci kendini 1.34 ghzlere atıyor daha 66 derece sıcaklıkta. Bence bu leptopta donanımsal uyumsuzluk var. Neyse çözersen haber ver rahatlayalım.
Acer Care Canter, Quick Acces uygulamalarını indirip oralardan yüksek performansa aldım. fn+f kombinasyonu ile de yüksek performansa aldım biraz daha iyi ama hala tam olarak kullanmıyor gücü.

Arkadaşlar aynı cihaz bende de mevcut ve Windows Update sırasında Intel HD Graphics sürücüsünü güncelliyor ve bunun sonucunda RTX3050'nin performansı düşüyor. LoL, Valorant gibi oyunlarda bende aşırı düşmeler yaşadım.
ÇÖZÜM: Intel'in sitesinden kendi eliniz ile sürücüyü indirip kurmak.
i5 1240p için HD Graphics (Xe) Sürücüsü: Driver

Bu sıkıntı her Windows Update üzerinden 'Display' adında sürücü kurulduğunda gerçekleşiyor. Çözüm sürücüyü elle kurmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı