i5 12600KF sistem nasıldır?

JuliKingsley

Megapat
Daha fazla  
Sadece fikir almak icin soruyorum. Bu bilgisayari kendi arastirmalarim sonucunda 2 ay once almistim. Sizce ne kadar eder, ve sistem sizce mantikli bir secim mi olmus yoksa bir tik mantiksiz bir secim mi olmus? 2 ay once 42.600 TL'ye satin almistim. Eger daha iyi bir tavsiyesi olan var ise de, neleri degistirirdiniz? Her sekilde bütçe arttirarak ya da arttirmayarak 2 turlu fikirlerinizi belirtebilirseniz memnun olurum. Ek olarak BenQ 2566k 360 Hz monitor almistim ve ona da 18.5000 TL vermistim. Şu an stoklar geldigi icin ürün 17.500 TL gibi bir fiyata bulunsada cok bir pismanligim yok o acidan. Bilgisayar hakkinda fikirleriniz nedir? Ornek veriyorum, bu fiyata bu butceye AMD almamak hata midir? Yoksa 13600KF gayet guzel bir secim mi? Ayni sekilde DDR5 gereksiz mi? Veya anakart biraz fazla gereksiz mi butceye gore ne dusunuyorsunuz?

abc.png

Piyasaya çok hakim değilim fiyatlar açısından yorum yapamam. Fakat anakartı sağlam tutmak, DDR5 platformuna geçmek falan oldukça mantıklı. İşlemci olarak AMDleri daha çok beğeniyorum ben. Ama Intel almak da saçma değil. Ben de laptopu Intel tercih ettim.

13600KF bir sistem için çok da pahalı değil bence. Zorlasanız 3-4bin ucuza gelirdi.
Hangi sekilde ve mantikli bir degisim mi olurdu? Galiba gozume carpan degisiklikler, daha ucuz bir kasa alabilirdim ve anakarttan kisabilirdim diye dusunuyorum. Tek tek parcalara baktigimda daha pahaliya geliyordu ve benim arastirmalarim yoneliginde parcalar hep fiyatina gore uygun ve pozitif yorumlar aliyordu. Tabii ki goruslerinize acigim, neler farkli olabilirdi mesela.

Biraz fazla pahalı olmuş hocam.

Ama gerçekten güzel sistem toplamışsınız elinize sağlık.
Mesela hangi parcalar pahali sizce hocam? Ve 40-43 bin TL arasi alternatif bir sistem toplayabilirseniz neleri degistirirdiniz? FPS oyunlari agirlikli oynadigim icin islemciden kismak istemedim, ama ayni sekilde 4070 Ti altina dusmek de istemedim. Tavsiyeleriniz ne olurdu? Veya ne acidan pahali sizce?

Pahalı diyenler neye göre diyor anlamadım. Başlık hatalı. DDR5 sistem olup parçaların fiyatı belli yani.
Evet şu an arastirdigimda bu tarz bir sistemi, ve ayni parcalari 50 bin TL civarindan assagisina bulamiyorum. Ama dedigim gibi, benim bilmedigim bir sistem veya tavsiye edilmeyen bir parca olabilir. O yuzden merak ettigim icin soruyorum.

Hangi sekilde ve mantikli bir degisim mi olurdu? Galiba gozume carpan degisiklikler, daha ucuz bir kasa alabilirdim ve anakarttan kisabilirdim diye dusunuyorum. Tek tek parcalara baktigimda daha pahaliya geliyordu ve benim arastirmalarim yoneliginde parcalar hep fiyatina gore uygun ve pozitif yorumlar aliyordu. Tabii ki goruslerinize acigim, neler farkli olabilirdi mesela.
Gayet mantıklı F/P ürünler almışsınız. SSD den kısmamışsınız ki güzel birşey. Anakart da güzel olması gerektiği gibi. Değişikliğe gerek yok. DDR5 isabetli seçim olmuş.

İleride daha iyi ekran kartı alıp 2K çözünürlükte kullanırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı