Elimde başka bileşen yok hocam deneyemem. Canımı sıktı şu olay. Kurtulsam çok sevineceğim.Micro stutter illet bir olaydır, tüm kasayı + evin elektriğine kadar yenileyip ancak çözeni de gördüm monitörden ya da RAM'den çıktığınıda. Ne desek boş açıkçası. AMD kart olsa NVIDIA geç derdim ama NVIDIA'da bu sorunu yaşıyorsan ya monitör ya da elektrik tesisatında sıkıntı vardır.
Farklı monitörde, farklı uzatma ve prizle falan denemen lazım. Güç kaynağı, RAM, ve anakartada bakmak lazım. Anakartın pce 4.0 destekliyor ve ekran kartında pce 4.0 anakarttan ve RAM'den kaynaklandığını düşünmüyorum. Deneme imkanın varsa farklı PSU ekran kartı monitör ile dene.
Hocam sistemi yenilemeden önce de aynı sorunu yaşıyormuşumElimde başka bileşen yok hocam deneyemem. Canımı sıktı şu olay. Kurtulsam çok sevineceğim.
Sistemimi yenilemeden önce elimde 1660 Ti vardı onda bir sorun yoktu. Monitörü değişmedim, aynı. PSU'm kaliteli bir PSU. MSI MAG A750GL GEN 5 kullanıyorum. PSU'nun kutusundan çıkan kabloyu taktım. Kabloda bir sorun olabilir mi?
Sorun G-Sync, VSync, FreeSync vb. şeylerden kaynaklı olabilir mi?
Fps sende genel olarak düşük knkBaşlıkta da görüldüğü üzere artık kafayı yemek üzereyim. Bu problem yüzünden oyunlardan soğudum. Valorant'ta 200 FPS'in altına düşmüyorken ben 30 FPS'miş gibi hissediyorum. V-Sync ayarını açtım bir nebze düzeldi fakat bazen 30 FPS gibi hissettiğim oluyor.
MSI Afterburner ile Framerate'i izledim fakat böyle istikrarlı gitti. Ben hala kasıyormuş gibi hissediyorum.Eki Görüntüle 2241311
Başlıkta da görüldüğü üzere artık kafayı yemek üzereyim. Bu problem yüzünden oyunlardan soğudum. Valorant'ta 200 FPS'in altına düşmüyorken ben 30 FPS'miş gibi hissediyorum. V-Sync ayarını açtım bir nebze düzeldi fakat bazen 30 FPS gibi hissettiğim oluyor.
MSI Afterburner ile Framerate'i izledim fakat böyle istikrarlı gitti. Ben hala kasıyormuş gibi hissediyorum.Eki Görüntüle 2241311
HWiNFO burada başlığın sağındaki indire basınca olmuyor mu? Olmuyorsa HWiNFO - Free System Information, Monitoring and Diagnostics kendi sitesindeki indirme komutunu dene.
Eki Görüntüle 2243055
Hangisini indireceğim hocam?
60 Derecenin üstüne çıkmıyor hocam. İşlemci soğutucu olarak zaten Thermalright Peerless Assasin 120 SE ARGB kullanıyorum.Hocam bu konu haricinde işlemci sıcaklığını da kontrol edebilir misiniz oyun esnasında? Valorant işlemciye çokça yüklenen bir oyun thermal stutter olabilir. çözümü olarak da fan tipini değiştirmeyi ya da termal macunu düşünebilirsiniz tabi sorun bundan kaynaklıysa.
Eki Görüntüle 2243055
Hangisini indireceğim hocam?
Teşekkürler 2.kahkaha mı attım.![]()
Fark etmiyor, en üsttekinden indirin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.