i5-13400F RTX 4070 Super sistem oyunlarda Micro stutter yapıyor

İşletim sistemi
Windows 10
13400 F 4070 Ti kullanıyorum işlemcinin yüzde 70 çalıştığına henüz şahit olmadım darboğaz yapar diyen arkadaşlar hangi akla hizmet darboğaz yapar diyorlar açıklasınlarda bilelim.

Piyasada çıkan en pahalı işlemciyi almazsanız darboğaz yapar.
Oyuncu arkadaşlara özellikle Intel Xeon serisi veya Amd TR 7995WX gibi işlemcileri tavsiye ederim. Bu işlemcilerde servet akıttığınız takdirde darboğaz tayfa huzura kavuşacaktır.

Micro stutter illet bir olaydır, tüm kasayı + evin elektriğine kadar yenileyip ancak çözeni de gördüm monitörden ya da RAM'den çıktığınıda. Ne desek boş açıkçası. AMD kart olsa NVIDIA geç derdim ama NVIDIA'da bu sorunu yaşıyorsan ya monitör ya da elektrik tesisatında sıkıntı vardır.
Farklı monitörde, farklı uzatma ve prizle falan denemen lazım. Güç kaynağı, RAM, ve anakartada bakmak lazım. Anakartın pce 4.0 destekliyor ve ekran kartında pce 4.0 anakarttan ve RAM'den kaynaklandığını düşünmüyorum. Deneme imkanın varsa farklı PSU ekran kartı monitör ile dene.
Elimde başka bileşen yok hocam deneyemem. Canımı sıktı şu olay. Kurtulsam çok sevineceğim.

Sistemimi yenilemeden önce elimde 1660 Ti vardı onda bir sorun yoktu. Monitörü değişmedim, aynı. PSU'm kaliteli bir PSU. MSI MAG A750GL GEN 5 kullanıyorum. PSU'nun kutusundan çıkan kabloyu taktım. Kabloda bir sorun olabilir mi?

Sorun G-Sync, VSync, FreeSync vb. şeylerden kaynaklı olabilir mi?

Elimde başka bileşen yok hocam deneyemem. Canımı sıktı şu olay. Kurtulsam çok sevineceğim.

Sistemimi yenilemeden önce elimde 1660 Ti vardı onda bir sorun yoktu. Monitörü değişmedim, aynı. PSU'm kaliteli bir PSU. MSI MAG A750GL GEN 5 kullanıyorum. PSU'nun kutusundan çıkan kabloyu taktım. Kabloda bir sorun olabilir mi?

Sorun G-Sync, VSync, FreeSync vb. şeylerden kaynaklı olabilir mi?
Hocam sistemi yenilemeden önce de aynı sorunu yaşıyormuşum :D Forumda önceden açtığım konulardan buldum.

Son düzenleme:
Başlıkta da görüldüğü üzere artık kafayı yemek üzereyim. Bu problem yüzünden oyunlardan soğudum. Valorant'ta 200 FPS'in altına düşmüyorken ben 30 FPS'miş gibi hissediyorum. V-Sync ayarını açtım bir nebze düzeldi fakat bazen 30 FPS gibi hissettiğim oluyor.

MSI Afterburner ile Framerate'i izledim fakat böyle istikrarlı gitti. Ben hala kasıyormuş gibi hissediyorum.Eki Görüntüle 2241311
Fps sende genel olarak düşük knk
Bende i7 10875h
Rtx 3060 max-p laptop var o bile 2k yüksek de 400+ veriyor ayrıca
Ryzen 5 7500f
İnno3d rtx 4070 süper 3x oc da 900-1000 arası fps veriyor 1920x1080 de bı driverlari sil geri yükle bence

Başlıkta da görüldüğü üzere artık kafayı yemek üzereyim. Bu problem yüzünden oyunlardan soğudum. Valorant'ta 200 FPS'in altına düşmüyorken ben 30 FPS'miş gibi hissediyorum. V-Sync ayarını açtım bir nebze düzeldi fakat bazen 30 FPS gibi hissettiğim oluyor.

MSI Afterburner ile Framerate'i izledim fakat böyle istikrarlı gitti. Ben hala kasıyormuş gibi hissediyorum.Eki Görüntüle 2241311

Bu 1920x1080 yüksek ayarlarda Valorant.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240705_000904_Gallery.jpg
    Screenshot_20240705_000904_Gallery.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:

Hocam bu konu haricinde işlemci sıcaklığını da kontrol edebilir misiniz oyun esnasında? Valorant işlemciye çokça yüklenen bir oyun thermal stutter olabilir. çözümü olarak da fan tipini değiştirmeyi ya da termal macunu düşünebilirsiniz tabi sorun bundan kaynaklıysa.

Hocam bu konu haricinde işlemci sıcaklığını da kontrol edebilir misiniz oyun esnasında? Valorant işlemciye çokça yüklenen bir oyun thermal stutter olabilir. çözümü olarak da fan tipini değiştirmeyi ya da termal macunu düşünebilirsiniz tabi sorun bundan kaynaklıysa.
60 Derecenin üstüne çıkmıyor hocam. İşlemci soğutucu olarak zaten Thermalright Peerless Assasin 120 SE ARGB kullanıyorum.

Son düzenleme:
Fark etmiyor, en üsttekinden indirin.
1720252597334.png

İndirdim hocam fakat MSI Afterburner'a ekleme kısımları gelmiyor. Rehberdeki gibi yapmıştım oysaki.
Sorunun monitörle ilgili olduğunu düşünüyorum. Oyunda video kaydı alıyorum, aldıktan sonra kaydı izlerken oyun gayet akıcı geliyor. Normalde RTSS ile FPS sabitleyince sorun çözülüyormuş fakat ben sabitlememe rağmen bazen yine kasıyormuş hissi geliyor. Monitörümü değiştirmeyi düşünüyordum zaten. Bu yıl sonunda değişirim yüksek ihtimal. Şu anki monitörümde Asus idi oysaki. Neden böyle anlamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı