i5-13400F sistem aniden donup hiçbir şeye tepki vermiyor

• Konuyu başlatan ruvq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 1.251

ruvq

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar genelde hiçbir şey yapmıyorken masaüstündeyken aniden donuyor ve hiçbir şeye tepki vermiyor. Kapatma tuşuna basılı tutup yeniden açmam gerekiyor. Bu sorunla oyundayken veya video izliyorken hiç karşılaşmadım, genelde PC başında 3-5 dk yokken oluyor.
Sistem özellikler:
RTX 3060 Gigabyte Eagle 12 GB.
Gigabyte H610M h
Corsair 8 GB 3200 MHz X2.
i5-13400F
MLD M300 500GB NVMe 2280 GEN3x4 M.2 SSD.
ST500DM002 1BD142 HDD.
Thermaltake Versa T25 RGB tg 550W 80+USB PSU.

Son düzenleme:
İşlemci kaynaklı olduğunu nasıl fark ettiniz ben de donma yaşayıp mecbur kapatıyorum profilimdeki konudan görebilirsiniz.

Tanıdık bir bilgisayarcı abime götürüp i3 9100F olan işlemcimi i5-9400 olarak değiştirip geçici kullandım her gün yaşadığım o aniden kilitlenme ve mavi ekran sorunları bitti böylelikle de komple işlemciyle alakalı olduğu ortaya çıktı sonra da işlemci ve anakart değişip R7 5700X ve A520 anakarta geçtim.

Tanıdık bir bilgisayarcı abime götürüp i3 9100F olan işlemcimi i5-9400 olarak değiştirip geçici kullandım her gün yaşadığım o aniden kilitlenme ve mavi ekran sorunları bitti böylelikle de komple işlemciyle alakalı olduğu ortaya çıktı sonra da işlemci ve anakart değişip R7 5700X ve A520 anakarta geçtim.

Sorununuzun çözülmüş olması harika lakin bende mavi ekran yok sadece donuyor sanırım hata farklı bir şey.

Hocam aynı belirtilerin tıpkısının aynısı benim sistemimde oluyordu geçen haftaya kadar iki tane bilgisayarcı tanıdığım bir abimde 4 gün süren hata tespiti yaptırdım işlemcim ve RAM'lerden biri bozuk çıktı benim Kernel Power 41 hatama bunlar sebep oluyormuş geçen hafta komple anakart, işlemci ve RAM değişimi yaptım sorun kökten çözülmüş oldu. Bu hatanın başlıca sebepleri işlemci arızası, PSU, anakart üstündeki takılı USB cihazları, bozuk RAM vs.

Benim bu problemim düzeldi bu arada uzun bir süreden sonra bir baktımda 3-4 aylık bir servis süreci oldu. Önce PSU'yu değiştirdiler garantiden PSU bozul diye 1. ayda geri aldım aradan 10-15 gün geçti yine aynı problemle kasayı geri götürdüm ikinci götürmemde ekran kartının dış kasa ve fanı hariç GPU işlemcisi mi ne dediler onu değiştirdiler ASUS'a göndermişlerdi. Bozuk olduğunu ve performans testlerinden geçemediğini söylediler. Kasayı bir 10 gündür kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım sanırım düzeldi diyebilirim. Benimki gibi bir problem yaşayan varsa ilk önce maliyeti düşük olan PSU değişimi eğer olmazsa ekran kartı değişimi kesin çözüm gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı