i5 13600 KF'li sistemde C2 oynarken işlemci 60 dereceyi görüyor

Asmero

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle herkese iyi sosyaller.

Arkadaşlar 2 hafta önce şöyle bir sistem topladım;

i5 13600 KF işlemci, 4060 Ti 16VRAM 3 fanlı ekran kartı, MSI Pro Z790-P DDR5 anakart, 32 GB RAM, 1 TB SSD, NZXT 650W PSU bunların haricinde MSI marka CoreLiquid 360mm sıvı soğutucu ve 7 fanlı Dragos kasa var. Monitör ise Dell G2524h 280Hz 0, 5ms özelliklere sahip bir ürün.

Yaklaşık 3-4 gündür bilgisayar ile CS2 oynuyorum oyun oynarken 2-3 saatlik bir kullanımda işlemci ısısı 60 dereceleri geçiyor. Oyun içinde ise kasılmalar tıkanmalar meydana geliyor. Smoke atılınca özellikle görüntü kötüleşiyor çamur gibi oluyor. Öncelikle sormak istediğim 60 derece sıvı soğutuculu bir işlemci için normal mi?
Diğer mesele ise monitör ile alakalı. Görüntünün bu şekilde olmasının ve ara ara takılmasının bir sebebi olabilir mi? Sizlerin görüşlerine ihtiyacım var.

MSI Center'den tüm sürücüleri indirdim W11 kurulu ve program ile etkinleştirme yapıldı. Windows Update kısmında güncellemeler yapıldı.

İlginç, 60 derece bence normal 13600KF'lerde 75'e kadar gören çok kişi gördüm ama kendim deneyimlemedim. Ki 60 derece ile kasma yapması zaten bence alakalı bir şey değil. Aygıt yöneticisinde uyarı veren bir sürücünüz var mı, kontrol ettiniz mi? Ünlem işareti olur. CPU, GPU kullanımları yüzde kaç oluyor?

Windows anladığım kadarıyla orijinal değil, bu da gereksiz işlemci kullanımına yol açabilir. Ürün anahtarları oldukça uygun fiyatlı, orijinale dönmenizi tavsiye ediyorum. Sonuç olarak bir virüs arka planda çalışıyor.

CS2 dışında yapmıyorsa bunu oyunun optimizasyon sorunu da olabilir. Bu konuda CS2 oyuncuları daha iyi aydınlatabilir sizi.

Son düzenleme:
Aynı işlemciyi kullanıyorum. CS2 oynarken bir süre sonra (ısınınca) pc bir anda kapanıp açılıyordu. İşlemci de seninki gibi 60 civarında iken böyle oluyordu. İşlemciye program ile yük bindirince direk 100 e gelip voltaj kesiyordu ama kapanmıyordu. Sıvı soğutucu tam oturmuyor diye düşünüp vidalarını çıkarıp taktım falan ama sorunu çözemedim. Geçici olarak şöyle yapınca düzeldi;
1. Kasanın yan kapağını açık bırakmak.
2. Biostan Turbo yu kapatmak.

İlginç, 60 derece bence normal 13600KF'lerde 75'e kadar gören çok kişi gördüm ama kendim deneyimlemedim. Ki 60 derece ile kasma yapması zaten bence alakalı bir şey değil. Aygıt yöneticisinde uyarı veren bir sürücünüz var mı, kontrol ettiniz mi? Ünlem işareti olur. CPU, GPU kullanımları yüzde kaç oluyor?
Sürücüleri kontrol ettim fakat eksik bir sürücü yok. Cpu kullanımı %30 civarı gösteriyordu en son dün akşam bakmıştım yanlış hatırlamıyorsam tabi. Şuan için evde değilim kontrol edemiyorum.

Aynı işlemciyi kullanıyorum. CS2 oynarken bir süre sonra (ısınınca) pc bir anda kapanıp açılıyordu. İşlemci de seninki gibi 60 civarında iken böyle oluyordu. İşlemciye program ile yük bindirince direk 100 e gelip voltaj kesiyordu ama kapanmıyordu. Sıvı soğutucu tam oturmuyor diye düşünüp vidalarını çıkarıp taktım falan ama sorunu çözemedim. Geçici olarak şöyle yapınca düzeldi;
1. Kasanın yan kapağını açık bırakmak.
2. Biostan Turbo yu kapatmak.
Biosta işlemci hızı 3.50ghz gösteriyor turbo açık mı değil mi bilmiyorum. Araştırıp deneyeyim kapatılıyorsa kapatayım. Kasanın kapağının açık kalarak bu işi çözeceksek hiç çözmeyelim hocam. Peki bunları yaptıktan sonra işlemci ısısı kaça düştü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı