ben bu sistemi benchmark a göre toplamıştım ondan bu fiyata geldi ama siz aynı ekran kartı arasında çok bir fark yok diyorsanız ona göre bakıcam ben de
Öncelikle iyi bayramlar ve iyi sosyaller dilerim, bu konuyu dün bu başlığı atmadan önce sorsam daha iyi olurdu ama yine de geç değil diyerek açıyorum
Başlıkta da belirttiğim gibi 40-45 bin civarında bir bütçem var ve kasa toplamak istiyorum.
Konu hakkında çok derinlemesine bilgim olmadığından dolayı aklımda çok fazla soru var umarım bu konunun altında cevaplarını bulurum.
1) Seçimlerden sonra fiyatlarda kalıcı veya geçici bilemem ama bir artış olacağını düşünüyorum ondan dolayı seçim öncesi almak istiyorum bu ne kadar mantıklı?
2) Bu toplayacağım bilgisayarı oyun oynamak için toplamak istiyorum ve arada arkadaşlarla girdiğim lol, valorant dışında genel olarak hikaye bazlı oyunlar oynuyorum.(rdr2, witcher 3, days gone gibi) Amacım da bu kasada bu tarz oyunları olabildiğince yüksek ayarlada oynamak.
3) Amd mi intel mi çok arada kalıyorum, amd ne kadar fiyat açısından daha uygun olsa da yıllardır intel kullandığım için bir alışılmışlık var.(Ekran kartında da aynı şekilde amd ve nvidia arasında) Bu yüzden toplarken neye göre nasıl seçimler yapmalıyım ve hangisini neden önerirsiniz.
4) Kendim bencmark testlerine göre bir kasa topladığımda bu fiyatlara 3070 ti ve i5 13. nesil bir bilgisayar toplayabiliyorken internette bu fiyatlara 4070li sistemler var bunlar nasıl oluyor ve 3070li iyi bir sistem mi yoksa 4070in başlangıç düzey bir bilgisayarı mı tercih edilmeli?
5) Son olarak youtube de biraz araştırma yaptım ve i5 13. nesil bir bilgisayarla i7 12. nesil bir bilgisayar arasında bi fark olmadığını hatta ara ara i5 in daha iyi olduğunu gördüm bunun nedeni nedir? Bu testlere ne kadar güvenilir?
Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler