Çözüldü i5-14400F sistem bir anda yavaşladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

polat3312

Zeptopat
Daha fazla  
Sistemi 1 hafta önce aldım her şey sorunsuz çalışıyordu. Bugün bir anda bilgisayar yavaşladı tüm programlar aşırı yavaş çalışıyor komutlara 5 10 saniye sonra tepki veriyor cihaz. CPU kullanımı %100 olarak görünüyor alta resmini ekledim. MSConfig'de normalde 16 çekirdeğe kadar görünüyordu şu an kendini 1'e çekmiş ve başka seçenek görünmüyor. Tiki kaldırıp yeniden başlattım düzelmedi. Sizce sorun nedir?

İşlemci i5 14400F.
Ekran kartı 4060.
Anakart H610M-H

Dosya Ekleri

• 12BC7776-44A5-4DE7-AA1F-7630C8DC7844.jpeg
    12BC7776-44A5-4DE7-AA1F-7630C8DC7844.jpeg
    186,1 KB · Görüntüleme: 48
Çözüm
İlk olarak, MSConfig'teki işlemci sayısı ayarını sıfırlayıp bilgisayarını yeniden başlatın.

Ardından BIOS'a girerek işlemci çekirdeklerini kontrol edin ve varsayılan ayarları yükleyin.

BIOS'un güncel olup olmadığını kontrol edin. Windows ve chipset sürücülerini güncelleyip, bilgisayarını yeniden başlatın.

Son olarak, sfc /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarıyla sistem dosyalarını onarın ve ayrıca virüs taraması yapın.

Bunları yaptıktan sonra sorunun devam edip etmediğine bakalım beraber.
İlk olarak, MSConfig'teki işlemci sayısı ayarını sıfırlayıp bilgisayarını yeniden başlatın.

Ardından BIOS'a girerek işlemci çekirdeklerini kontrol edin ve varsayılan ayarları yükleyin.

BIOS'un güncel olup olmadığını kontrol edin. Windows ve chipset sürücülerini güncelleyip, bilgisayarını yeniden başlatın.

Son olarak, sfc /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarıyla sistem dosyalarını onarın ve ayrıca virüs taraması yapın.

Çözüm

Hocam sadece MSConfig'teki işlemi yapıp cihazı resetledim BIOS'a girmeyi unuttuğum için kendime kızacaktım tam da. Ama garip şekilde şu an yeniden 16 çekirdeğe kadar görünüyor ve CPU kullanımı %20 değerlerine kadar düştü. Sorun şimdilik çözüldü galiba. Yardımınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı