Çözüldü i5 14400F TDP değeri yükseltme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

695151

Decapat
RAM
CORSAIR 16GB Vengeance 5200MHz CL40 DDR5
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 4060 Windforce OC 8GB
Anakart
GIGABYTE H610M H V2 5600MHz DDR5 Soket 1700
İşlemci
INTEL Core i5 14400F 2.5GHz 20MB Önbellek
Bazı videolarda aynı işlemcinin 90W güç tükettiğini görüyorum lakin bende 69'u geçtiğini görmedim.
Herhangi bir ayarı varsa eğer yardımcı olur musunuz?
İşlemci soğutucum gayet güçlü tam yük altında 45-50 dereceyi geçmiyor gördüğünüz üzere.
90-100W değerleri bende görmek istiyorum oyunlardaki performansım artması açısından.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1740132897960.png

Çözüm
Eki Görüntüle 2429148
BIOS ayarlarımı fabrika ayarlarına sıfırladım, şu an bu şekilde. Siz sorun yok diyorsanız uzatmamızın bir anlamı yoktur o halde.

Bu konuda şüphe duyma sebebimde Valorant'ta düşük grafiklerde 250-350 FPS alıyor olmam, bazı kişilere baktığımda 350-450 arası FPS alıyor. Ortalamada bir 100 FPS kaybı var. Valorant'ta işlemci oyunu olunca bu durumun farkına vardım.

Şöyle bir örnek vereyim. Zamanında i7 7700K kullanıyordum Windows 10'da. Sonradan Windows 11'e geçtiğimde CPU-Z'de daha düşük performans göstermeye başlamıştı işlemci. Ama MSI Afterburner'de tüm çekirdekler olması gerektiği gibi çalışıyordu. Araştırdığımda Reddit'te falan insanlar Windows 11'de ölçme sorunları olduğundan bahsediyordu hep.
Evet win11, biraz kafama takıldı ama hayırlısı bakalım.
Dediğim gibi cpuz zaman zaman win 11'de çuvallıyor. Benzer sorunu hem şimdiki sistemimde hem de eski sistemimde yaşamıştım. Afterburner'da çekirdeklerin hepsi görünüyorsa. Hepsi full mhz değerinde çalışıyorsa sorun yoktur. Sadece verimlilik çekirdeklerinin mhz'si yapısı gereği doğal olarak daha düşük görünecektir.

1740140615967.png

Bios ayarlarımı fabrika ayarlarına sıfırladım, şuan bu şekilde. Siz sorun yok diyorsanız uzatmamızın bir anlamı yoktur o halde.

Bu konuda şüphe duyma sebebimde Valorantta düşük grafiklerde 250-350 FPS alıyor olmam, bazı kişilere baktığımda 350-450 arası FPS alıyor. Ortalamada bi 100 FPS kaybı var. Valorantta işlemci oyunu olunca bu durumun farkına vardım.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2429148
BIOS ayarlarımı fabrika ayarlarına sıfırladım, şu an bu şekilde. Siz sorun yok diyorsanız uzatmamızın bir anlamı yoktur o halde.

Bu konuda şüphe duyma sebebimde Valorant'ta düşük grafiklerde 250-350 FPS alıyor olmam, bazı kişilere baktığımda 350-450 arası FPS alıyor. Ortalamada bir 100 FPS kaybı var. Valorant'ta işlemci oyunu olunca bu durumun farkına vardım.

Şöyle bir örnek vereyim. Zamanında i7 7700K kullanıyordum Windows 10'da. Sonradan Windows 11'e geçtiğimde CPU-Z'de daha düşük performans göstermeye başlamıştı işlemci. Ama MSI Afterburner'de tüm çekirdekler olması gerektiği gibi çalışıyordu. Araştırdığımda Reddit'te falan insanlar Windows 11'de ölçme sorunları olduğundan bahsediyordu hep.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı