İşlemcilerde TDP değeri nedir?

İşlemci'nin üretici firma tarafından temel olarak harcaması gereken güç miktarı, işlemcinin güç tüketimi bunun üstüne çıkabilir, standart olması amacıyla (ki pazarlama stratejisi olsa gerek) belli miktarda TDP değeri verilir.

Hayır, turbo modunda 180W tüketebilir, ki oyun esnasında o kadar enerji tüketemez, genelde stres testi veya render programları gibi işlemcinin işkence çektiği durumlarda o maksimum güce ulaşabilir, sıcaklık konusunda muhtemelen çok fark olmaz. İşlemcinizi ortalama sıcaklıkta tutabilir.
Birde Spiderman da hocam, benim işlemci işkence çekiyor. :D

Hocam onceki konuma bakarsaniz oraya attim zaten o konuda da siz yardim etmissiniz. Nasil bukadar bilgilisiniz. Amazon.de linki bu.

Attim hocam linki yukarida.
200W çeken 4.8 GHz 1.21V 10900K OC'sinde throttle yaşatmış Pure Rock 2 FX.

Eğer tek amaç oyun ise bir şey olmaz ancak oyun dışında bir kullanımda sıcaklık bakımından sorun yaşatabilir. Zira 12700KF öyle sakin bir işlemci değil.

200W çeken 4.8 GHz 1.21V 10900K OC'sinde throttle yaşatmış Pure Rock 2 FX.

Eğer tek amaç oyun ise bir şey olmaz ancak oyun dışında bir kullanımda sıcaklık bakımından sorun yaşatabilir. Zira 12700KF öyle sakin bir işlemci değil.
Benimki i7-12700F sikinti cikar mi?

Benimki i7-12700F sikinti cikar mi?
Oyunlarda 90-100W tüketiyor ortalama. Oyunlarda ısınmayacaktır. Stres testinde falan da 190W güç tükettiğini gördüm maksimum. Yukarıya testiğini attığım 200W 10900K kadar sorun yaşatacağını sanmıyorum. Bu arada yukarıdaki testin AIDA 64 stres testi olduğunu belirtmekte fayda var. Gerçek hayat testi değil yani.

Oyunlarda 90-100W tüketiyor ortalama. Oyunlarda ısınmayacaktır. Stres testinde falan da 190W güç tükettiğini gördüm maksimum. Yukarıya testiğini attığım 200W 10900K kadar sorun yaşatacağını sanmıyorum. Bu arada yukarıdaki testin AIDA 64 stres testi olduğunu belirtmekte fayda var. Gerçek hayat testi değil yani.
Yani obs, photoshop, camtasia sikinti cikarir mi?

Yani OBS, Photoshop, Camtasia sikinti cikarir mi?
Stres testi kadar işlemciyi yoran kullanımlar olmadığı için sorun olmaz ama sıcak değerler görürsen şaşırma pek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı