i5 2300 ve ASUS P8H67-M Sistem Yükseltme

turnmiles

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 7 yıl önce topladığım masaüstü bilgisayarımı az bir maliyetle yeniden canlandırmak istiyorum. Örneğin bir ekran kartı ve SSD ile, kafamda oluşturduğum bütçe esnek olsa da düşüncem 1500 TL filan ancak gel gelelim elimdeki alet;

• P8H67-M | Anakart | ASUS Türkiye
  • NVIDIA GeForce GTS 250 ekran kartı ve
  • i5 2300 2.80GHz işlemciden oluşmaktadır, monitör bilgisi de vermem gerekir sanırım 60Hz destekli ne yazık ki..

Aldığım parçaları belki birkaç yıl sonra tekrar yükseltebilirim.
Örneğin anakartım PCI-e 2.0 destekliyor ancak 3.0 destekli bir ekran kartı alıp idare edebilirim.
Not: Daha çok oyun ağırlıklı kullanımım var.

Bileşenler hakkında yüzeysel bilgim olsa da elimdekilerle hangisini ne kadar uyumlu kullanırım bilemiyorum bu yüzden sizlere danışıyorum, tavsiyelerinize açığım ;) Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Soket değiştirmeden kendi işlemcini satıp üzerine 200-300 TL koyarak i7 3770 alırsın. Bütçe dahilinde 1050Ti alabilirsin ve boyutu senin belirleyeceğin bir SSD ile bilgisayarın şimdiki durumundan çok daha performanslı olur.

İ7 işlemcinin bana çok katkısı olur mu? 1050ti 700 - 1000 tl arası gibi görünüyor , ikinci el rx480 buldum 1000 tl civarı hangisi daha mantıklı olur? Bir de şimdi bu masrafı edersem bir 4 yıl rahat eder miyim?

Ya da daha uygun olan rx560 mı tercih etmeliyim?

Bence sistemi komple satın. 1155 pinli anakarta yatırım yapılmaz. Tavsiyem 2000 liraya güzel bir AM4 sistem toplamak.

Yorumun için teşekkür ederim niyetim 4 5 yıl sonra 5 6binlik bir bilg toplamaktı onu da uzun bir süre kullanmak; ancak yeni alacağım sistemi bu kadar uzun süre up'layabilir miyim? Eğer söylediğiniz bütçeyle öyle toplayabileceğim bir bilg. olursa tabiki onu tercih ederim.

Şu an telefondayım birazdan eve geçeceğim o zaman toplarım ve bu bilgisayar sizi 5 yıl garanti götürür yani sizin sisteminiz gibi uyumlu ve mantıklı parçalar toplayacağız. Bize yardımcı olabilecek bir arkadaşım var onu davet edelim bu arada. @Neko (toplama bilgisayarlar minimum 2000 liradan başlar bu yüzden sisteminizi en az 500 liradan satmanızı öneririm.)

Peki sadece işlemcinin besleyebileceği bir ekran kartı alsak?

1155 pinli sisteme yatırım yapmış olmayız böylece. İlerde AM4'e bile geçse o kartı takabilir.

GTX 1050 TI belki biraz darboğaz yapar ama olabilir bilemedim.

Şu an telefondayım birazdan eve geçeceğim o zaman toplarım ve bu bilgisayar sizi 5 yıl garanti götürür yani sizin sisteminiz gibi uyumlu ve mantıklı parçalar toplayacağız. Bize yardımcı olabilecek bir arkadaşım var onu davet edelim bu arada. @Neko (toplama bilgisayarlar minimum 2000 liradan başlar bu yüzden sisteminizi en az 500 liradan satmanızı öneririm.)

Peki sadece işlemcinin besleyebileceği bir ekran kartı alsak?

1155 pinli sisteme yatırım yapmış olmayız böylece. İlerde AM4'e bile geçse o kartı takabilir.

GTX 1050 TI belki biraz darboğaz yapar ama olabilir bilemedim.

Tam arada kaldım diyebilirim ikisi de mantıklı zira :) şimdiden tüm sistemi satıp 2-3 yıl sonra daha da iyi up'layacağım bir bilgisayar mı toplamak iyi olur, yoksa 2-3 yıl sonra da kullanabileceğim bir iki parçayla sistemimi yükseltip sonrasında anakart ve işlemciyi değiştirmek mi? Bilemedim ben de hem maliyet açısından hem de güncel kaç yıl kullanırım bilemedim.

Tam arada kaldım diyebilirim ikisi de mantıklı zira :) şimdiden tüm sistemi satıp 2-3 yıl sonra daha da iyi up'layacağım bir bilgisayar mı toplamak iyi olur, yoksa 2-3 yıl sonra da kullanabileceğim bir iki parçayla sistemimi yükseltip sonrasında anakart ve işlemciyi değiştirmek mi? Bilemedim ben de hem maliyet açısından hem de güncel kaç yıl kullanırım bilemedim.
Vallaha inanir mısın ben de arada kaldım. :D

İkisini de yapabilirsin ancak ekran kartı yükseltmende şöyle bir avantaj var şimdi ekran kartı alıp, bütçenin yükseltmen mantıklı gibi çünkü malum piyasa baya uçuk ama hangisini yapsan "keşke şunu yapsaydım" diyeceksin. :D

Keşke demem ya, demem heralde, der miyim?? :D Ne yaparsam yapayım elimdekinden iyi olacak malum, peki ekran kartı alacaksak ne almalı ? 1050ti üstünü zorlamamak mı gerek ya da geleceğe dönük rx serisine mi bakmalı??

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı