i5 2320 mi i3 3220 mi?

Zeki Alış

Decapat
Arkadaşlar benim i5 2320 işlemcim var ekran kartım ise GTX 750 Ti oyunları 1440×900 çözünürlükte oynuyorum ve garip bir şekilde darboğaz oluyor. Tahminimce i5 2320 720P'de bile GTX 750 Ti'a darboğaz yapmaması gereken bir işlemci. Fakat benim işlemcim darboğaz yapıyor bu yüzden işlemcinin sorunlu olduğunu düşünüyorum. Bunun yerine sorunsuz bir i3 3220 alsam FPS kaybına mı uğrarım yoksa FPS artışına mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin sıcaklık değerlerine bakmanı öneririm çünkü o işlemciyle hiçbir oyunda düşük çözünürlükte bile olsa darboğaz söz konusu olamaz. Diğer geçiş yapacağın işlemcide de performans kaybı yaşarsın.
Birde arkaplanda cpu yu sömüren birşeyler varsa kapat.

MSI Afterburner ile oyun içi GPU, CPU ve RAM kulanımı ve sıcaklık değerlerini paylaşın.
Bu sorunu yeni mi yaşıyorsunuz? Daha önce oluyor muydu? PSU dahil sistemi komple yazın.

Sistem;
250 W psu
Asrock H61M-PS
8gb ddr 3 1333 mhz ram
Msı gtx 750ti
İ5 2320
300 gb hdd
20181220_201528.jpeg

Ben normalde bu sistemi 2. El olarak yaklaşık 1 ay önce topladım. Psu yu da bir bilgisayarcıdan aldım ama jelatinli falandı psu. Şimdilik birden anakart ve işlemci değiştirecek bütçem yok. Ayrıca bu işlemcinin darboğaz olması sizce de anormal değil mi ?

Aynen anormal. Yalnız parçalar yeterli enerjiyi alamadıkları zaman tam kapasite çalışamazlar PSU o yüzden şüphelendirdi. Oyunu 1440x900 de mi oynuyorsun ve hangi oyun? İşletim sistemin XP mi?
Senden Speccy programını indirip "Summary" kısmının fotoğrafını da isteyeceğim. 6mb bir şey.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı