Çözüldü i5 2400 OC Failed Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dark Night'ın alıntıladığı cümle tam olarak açıklıyor olayı. 1600MHZ ve üzeri bellek desteğini sizin işlemcinizde mevcut değil.

Sizin anlayacağınız dilde : İşlemciniz 1333 veya 1060 MHZ bellek destekliyor. Bunun dışına çıkamazsınız, çıkarsanız aynı olayları yaşarsınız.

Dark Night'ın alıntıladığı cümle tam olarak açıklıyor olayı. 1600MHZ ve üzeri bellek desteğini 3. nesil Core serisi işlemcielr destekler.

Sizin anlayacağınız dilde : İşlemciniz 1333 veya 1060 MHZ bellek destekliyor. Bunun dışına çıkamazsınız, çıkarsanız aynı olayları yaşarsınız.
Yani ileride işlemci değişince düzelir. Anakart dan dolayı değil?

Yeterince açık ve net açıkladığımızı düşünüyorum. Sizi kırmayıp son bir defa üzerinden geçiyorum.
Anakartınız 2000 ve üzeri MHZ bellekleri destekliyor ancak işlemciniz yalnızca 1066 ve 1333 MHZ bellekleri desteklemekte. Bu demek oluyor ki 1600MHZ bellek çalıştıramazsınız. Hızını düşürüp 1333'de kullanmanız gerekir.
İleride 1600MHZ desteği olan bir işlemci alırsanız kullanabilirsiniz.

Şuan 2. nesil yani Sandy Bridge ailesine dail bir Core serisi işlemciniz var.
Araştırma zahmetinde bulunursanız 2. nesil Core serisi olduğunu görürsünüz.
Kötülüğünüz için demiyorum, insanda biraz araştırma iç güdüsü olmalı.

Aşağıdaki listeden 2400'ü bulabilirsiniz. Eğer bunu yapmaya da üşenecekseniz Crlt+F komutunun ardından 2400 yazarak aratabilirsiniz :)
Sandy Bridge - Wikipedia, the free encyclopedia

Yeterince açık ve net açıkladığımızı düşünüyorum. Sizi kırmayıp son bir defa üzerinden geçiyorum.
Anakartınız 2000 ve üzeri MHZ bellekleri destekliyor ancak işlemciniz yalnızca 1066 ve 1333 MHZ bellekleri desteklemekte. Bu demek oluyor ki 1600MHZ bellek çalıştıramazsınız. Hızını düşürüp 1333'de kullanmanız gerekir.
İleride 1600MHZ desteği olan bir işlemci alırsanız kullanabilirsiniz.

Şuan 2. nesil yani Sandy Bridge ailesine dail bir Core serisi işlemciniz var.
Araştırma zahmetinde bulunursanız 2. nesil Core serisi olduğunu görürsünüz.
Kötülüğünüz için demiyorum, insanda biraz araştırma iç güdüsü olmalı.

Aşağıdaki listeden 2400'ü bulabilirsiniz. Eğer bunu yapmaya da üşenecekseniz Crlt+F komutunun ardından 2400 yazarak aratabilirsiniz :)
Sandy Bridge - Wikipedia, the free encyclopedia
Emin olun dünden beri bu konuyla araştırma yapıyorum. Siz de olmasanız herşey geldi aklıma. Anakart değiştirmek veya ram değiştirmek iade etmek dahi geldi aklıma. Allah sizden razı olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı