i5-2400 Sistem GTA 5 gibi oyunları kaldırır mı?

@enes32hq Kaldırmaz. Pardon yanlış söyledim. Ana menüde 60FPS alabilirsin. Tabii istiyorsan bize de inanmayıp kendin oyunu indirip deneyebilirsin.

Dostum işlemci önemli değil. Gta 5 oynuyorsun, valo veya battlefield gibi işlemci odaklı bir oyun değil.
Hemde nasıl önemli. Ryzen 5 3600 ile millattan önceden kalmış i5-2400 arasında ne kadar fark var biliyor musun sen? Daha da önemlisi. Attığın videodaki RAM kullanımlarına bak. 8GB RAM yetmediğinden ram darboğazı yaşanacak ve drop yiyeceksin.

Onu nasıl beceriyorsun hocam diyeceğimde GTA 5 çok saçma bir oyun. RDR ve Uncharted 4 de benim 1060 i5 4. nesil PC'yi %100 kullanıyordu oyunlar ve sorunsuz oynatıyordu.

Ekran kartı %40 kullanıyor hocam anlamıyorum deli oluyorum ayarları fullüyorum neredeyse ekran kartının Zula'sını patlatacağim ancak ne enteresandır ki eski GT9800 %90 civarlarında kullanırken 1050 kullanmıyor.

@erdemst17 dostum 4090 kullanmadığın için işlemcin sana en fazla 10 fps kaybettirecektir ki oda fazla bi değer. Darboğaz yok bişey yok. Boş bilgi vermeyin.

4090'a gerek yok. Bu R7 240'da bile ağır fark ettirecektir. İsterse konu sahibi GTA 5 indirip kendi attığın videodaki FPS değerleriyle karşılaştırabilir. Fark devasa olacak.

Hangi video lütfen atın. Bana bir oyundan zevk alınabilecek grafik ve FPS değerinde bu sistemin aynısından bir GTA 5 test videosu atın. Özellikle günümüze çok yakın olmasına özen gösterin zira günümüzde ister windows 10 ister 11 8gb ram günlük kullanımda bile yetmiyor. İster iste ister isteme RAM darboğazı yaşanacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Win 10, 8 GB RAM 2021

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Win 10, 8 GB RAM 2019 (i5 3330, 2400'e yakındır.)

Win 10, 16 GB RAM ama oyun 7.5 GB tüketiyor Windows ile. 2021

GTA 5, 2013 yılında PS3 için çıkmış bir oyun. 2015'te ise bilgisayara portlandı. Hikaye modu güncelleme almıyor, oyüzden 2016, 2017'den sonra hep aynı neredeyse. Intel HD bile açıyor oyunu, oyun en düşükte 3 GB RAM yiyor. Windows ise 4 GB. Zaten harici kart, VRAM desteği istemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı