i5 2400 ve RX 460 ile Windows 10 kullanılmalı mı?

mehmetbey3466

Hectopat
Arkadaşlar yeni anakart almıştım eskisi bozulmuştu. Bilgisayarcı Windows 7 kurulmaz deyip Windows 10 kurmuştu. Bayağıdır kullanıyorum ama performans konusunda pek memnun değilim. 4 GB RAM var DDR3, i5-2400 işlemcim var. Sapphire RX460 4 GB var HDD oldugu için Windows kısmında aşırı sıkıntılar çekiyorum çok kasma oluyor. Son zamanlarda oyunlarda FPS düşmesi iyice artmaya başladı. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?

1. 4 GB RAM, Windows 10 için kimi zaman yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden bir 4 GB RAM daha almanızı öneririm.
  2. 5400 RPM'li sistemlerde Windows 10 kullanmak işkence gibidir. Geçici çözüm olarak kullanmadığınız yazılımları kaldırarak ve kullanmadığınız hizmetleri kapatarak sisteminizin hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Kalıcı çözüm olarak ise, bir SSD almanızı öneririm.
  3. "Bilgisayarcı"lara sisteminizi format attırmayın. Formatı kendiniz yapın. Çoğu biglisayarcı korsan Windows ve yazılım kullanıyor. Ha, işini hakkıyla yapanlara lafım yok. Bir zahmet OEM key için 10-30 lirayı da gözden çıkarın, hem orijinal kullanırsınız. ISO dosyasını indirmek için zaten para ödemiyorsunuz.

Kasanın içine bir 200 TL sıkışmış :) Eğer yazılımsal veya donanımsal olarak farklı problemler yoksa SSD ve RAM takviyesiyle bir müddet daha huzura kavuşursunuz.

FPS konusunda sıkntı yok sadece FPS düşmesi yiyorum oyun konusunda yoksa FPS değerleri normal ben de RAM'den kaynaklı olarak düsünüyorum her oyunda oluyor çünkü.
Kasanın içine bir 200 TL sıkışmış :) eğer yazılımsal veya donanımsal olarak farklı problemler yoksa SSD ve RAM takviyesiyle bir müddet daha huzura kavuşursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS drop yiyorum
Droplar bellek miktarının yetersiz olmasından ve HDD okuma hızının yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. RAM'deki veri yeterli boyutta olmadığı için sistem ara ara HDD'den veri tazelemek zorunda kalıyor. Bu da veri akışında anlık darboğazlara ve FPS droplarına neden oluyor.

Bir de Fortnite ve PUBG'de çok oluyor 80-90 FPS alıyorum ama 01-05 FPS gibi oluyor çok fazla drop yiyor RAM ve SSD alsam düzelir mi?
Droplar bellek miktarının yetersiz olmasından ve HDD okuma hızının yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. RAM'deki veri yeterli boyutta olmadığı için sistem ara ara HDD'den veri tazelemek zorunda kalıyor. Bu da veri akışında anlık darboğazlara ve FPS düşmesilarına neden oluyor.
Droplar bellek miktarının yetersiz olmasından ve HDD okuma hızının yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. RAM'deki veri yeterli boyutta olmadığı için sistem ara ara HDD'den veri tazelemek zorunda kalıyor. Bu da veri akışında anlık darboğazlara ve FPS düşmesilarına neden oluyor.
Aga bir de 64 Bit kullanıyorum 32 Bit'e düşürsem faydası olur mu Windows'u?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı