i5-2450M Undervolt yapma

omercantr1

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
@erengore hocam bilgisayarımın sıcaklıkları boşta 50 derece yükte 90'a kadar dayanıyor. i5-2450M işlemcim var HD Graphics 3000 var. Undervolt yapsak biraz fark eder mi? Bir adet laptop soğutucusu almayı da düşünüyorum.

Eğer Turbo Boost'unuz aktifse yüksek ihtimal Turbo Boost yapıyor, çünkü Turbo Boost işlemciye dengesiz GHz'ler veriyor bir anda 3.5 GHz'ken 1.3 GHz'e düşürüp bir anda 4.20 GHz'e çıkartıyor. ThrottleStop ile bu değerleri sabitleyebilirsiniz fakat bazı bilgisayarlarda GHz sabitlemeyi desteklemiyor. Bende de desteklemiyordu Quick CPU programını indirip Shift kısmından sabitledim. Oyun oynamayacaksanız Turbo'yu kapatın eğer turbonuz kapanıkken performans düşürüyorsa oyunlarda GHz'i sabitleyin.

i5 3210m işlemcim var. Sıcaklıkları seninkiyle aynı. Bende undervolt yapmak istemişim ama 4. nesil ve üstü lazımmış. Bende Ghz' i sabitledim. 3093 MHz oluyordu. Bende 2295 MHz' ye sabitledim frekansı. Bir nebzede olsa fark ediyor.

@erengore hocam bilgisayarımın sıcaklıkları boşta 50 derece yükte 90'a kadar dayanıyor. i5-2450M işlemcim var HD Graphics 3000 var. Undervolt yapsak biraz fark eder mi? Bir adet laptop soğutucusu almayı da düşünüyorum.
Öncelikle konudaki birçok mesaja itibar etme birçoğu yanlış bilgi içeriyor. Turbo dengesiz frekans veriyor demiş de Dengeli Modda Turbo Boost açık olursa sistem yüke göre tabii ki öyle yapacak.

Undervolt o işlemciye yapılamıyor üzgünüm ki. BIOS'ta varsa belki.

Laptop soğutucu almayı düşünebilirsiniz. Macun yenilemeyi de düşünebilirsiniz.
Peki bd Prochot'u kapatmalı mıyım?
Kapatmanız daha iyi olacaktır. Ama zaten devreye giriyor olduğunu zannetmiyorum. Sıcaklıkların zaten 90 derece. BD PROCHOT devreye giriyor olsaydı daha düşük kalırdı.

PROCHOT, Thermal Throttling ve BD PROCHOT tanımları farklıdır. Bunları bilerek sorduğunuzu düşünüyorum. BD PROCHOT işlemci sıcaklık bariyeri değildir.
GHZ sabitlemek bu arada iyi bir fikir olabilir. Eğer soğutma çözümüne gitmeyeceksen. Orada bir arkadaş söylemiş. Düşünülebilir.

Öncelikle konudaki birçok mesaja itibar etme birçoğu yanlış bilgi içeriyor. Turbo dengesiz frekans veriyor demiş de dengeli modda Turbo Boost açık olursa sistem yüke göre tabii ki öyle yapacak.

Undervolt o işlemciye yapılamıyor üzgünüm ki. BIOS'ta varsa belki.

Laptop soğutucu almayı düşünebilirsiniz. Macun yenilemeyi de düşünebilirsiniz.

Kapatmanız daha iyi olacaktır. Ama zaten devreye giriyor olduğunu zannetmiyorum. Sıcaklıkların zaten 90 derece. Bd prochot devreye giriyor olsaydı daha düşük kalırdı.

Prochot, thermal throttling ve bd prochot tanımları farklıdır. Bunları bilerek sorduğunuzu düşünüyorum. Bd prochot işlemci sıcaklık bariyeri değildir.
GHz sabitlemek bu arada iyi bir fikir olabilir. Eğer soğutma çözümüne gitmeyeceksen. Orada bir arkadaş söylemiş. Düşünülebilir.

Performans Modun'da kullanıyorum fakat 3.80'ken 1.70'e düşüyor masaüstünde gezerken neden 4.20GHz gibi hızlarda dolansın oyunda bile böyle 3.80 4.20 kafasına göre yükseltiyor bu da ısındırıyor ve performans düşürüyor işlemci otomatik yarıya indiriyor hızı. Ben 2.5 GHz de sabit tutuyorum rahat rahat takılıyorum üstüne çıkmıyor.

Performans Modun'da kullanıyorum fakat 3.80'ken 1.70'e düşüyor masaüstünde gezerken neden 4.20GHz gibi hızlarda dolansın oyunda bile böyle 3.80 4.20 kafasına göre yükseltiyor bu da ısındırıyor ve performans düşürüyor işlemci otomatik yarıya indiriyor hızı. Ben 2.5 GHz de sabit tutuyorum rahat rahat takılıyorum üstüne çıkmıyor.
Onun sebebi CPU Throttle :)
Konu aç yardımcı olayım. Forumda Throttle'larla ilgileniyorum.

Hocam şimdilik ThrottleStop uygulaması üzerinden turbo modu kapadım ve GHZ'i 2,3'e sabitledim. Bunları yapmadan önce boşta 50 derece altına inmiyordu şimdi 46 42 civarlarında gezmekte. Yükte 90'a kadar dayanmıştı şimdi ise 84-77 aralarında geziyor. Sıcaklıklara HWMonitör ile baktım. Bir de hocam konuyla alakasız ama ben 21h2 simgelerini windows7 de masaüstündeki klasörlere uyguladım. Bu performans düşürür mü?

Hocam şimdilik ThrottleStop uygulaması üzerinden Turbo modu kapadım ve GHz'i 2, 3'e sabitledim. Bunları yapmadan önce boşta 50 derece altına inmiyordu şimdi 46 42 civarlarında gezmekte. Yükte 90'a kadar dayanmıştı şimdi ise 84-77 aralarında geziyor. Sıcaklıklara HWMonitor ile baktım. Bir de hocam konuyla alakasız ama ben 21H2 simgelerini Windows 7 de masaüstündeki klasörlere uyguladım. Bu performans düşürür mü?

Ben cevaplayayım. Performansına bir sorunu olmaz sadece arka Plan'ın renkli 1920.1080 ise Alt Tab atınca donmalar olabilir. Sıcaklık değerlerin normale dönmüş hayırlı olsun işlemciniz 4 GHz destekliyorsa 2.5 ila 2.7 değerlerini denemenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı