i5 2500'i 2500K ile değiştirmeye değer mi?

O anakarta 3770K bile takarsınız. Bir sorun olmaz merak etmeyin.
İnşallah hocam teşekkür ederim. Ama şöyle birşey var bir bilgisayarcı adam dedi İ7 serisinde tek İ7 2600 takabilirsin dedi. Yani aklım karıştı şimdi.
Edit; bir de 3000 serisinden işlemcilerin hepsi olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20191125-200350.png
    Screenshot_20191125-200350.png
    158,2 KB · Görüntüleme: 30
İnşallah hocam teşekkür ederim. Ama şöyle birşey var bir bilgisayarcı adam dedi İ7 serisinde tek İ7 2600 takabilirsin dedi. Yani aklım karıştı şimdi.
Edit; bir de 3000 serisinden işlemcilerin hepsi olur mu?
Hepsi olur ama K serisi olanlara OC yapılamaz tabi :) Bu bilgisayara takacağın İ7 işlemci 1000TL fiyata yaklaşacaktır. Bence R5 1600 ve B450 anakart alıp sistemi toplayın ya da işlemci değiştirme işine hiç girmeyin.

Hepsi olur ama K serisi olanlara OC yapılamaz tabi :) Bu bilgisayara takacağın İ7 işlemci 1000TL fiyata yaklaşacaktır. Bence R5 1600 ve B450 anakart alıp sistemi toplayın ya da işlemci değiştirme işine hiç girmeyin.
Peki bu dediğiniz anakart ve işlemci ikinci eli kaç TL ? Toplam.
Edit; şuan baktım da R5 1600 işlemci yok ikinci el. Bir tane var o da 800 TL yine İ7 gibi fiyatı ama tek bir tane var ben alırsam hı işlemci çok ilerisi için alırım.
Peki bu dediğiniz anakart ve işlemci ikinci eli kaç TL ? Toplam.
Edit; şuan baktım da R5 1600 işlemci yok ikinci el. Bir tane var o da 800 TL yine İ7 gibi fiyatı ama tek bir tane var ben alırsam hı işlemci çok ilerisi için alırım. AMD tarafından İ5 2500'DEN daha iyi bir işlemci önerebilir misiniz pahalı olmasın ama ikinci el alıcam.

Sıfır olarak 900TL RAM de alacağınızı düşünürsek 1100TL. 2. eli bilmiyorum.
Yok hocam sıfır hiç birşey alamam maalesef. Ram olarak da intel amd uyumlu ram alsam ileride ram almam. Ya da anakartı satarım daha iyi bir DDR3 anakart alırım DDR4'E giremem hiç. Güzel bir işlemci alırım K serisi overclock yaparım güzel de bir ekran kartı bence gayet iyi olabilir. Rust felan rahat oynarım diye düşünüyorum.
Edit; ben R9 280X almayı düşünüyorum daha sonra. Bu ekran kartı ve işlemciyle bir de ram takviyesi yaparsam 12GB veya 16 GB yaparsam çoğu oyunu oynarım değil mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı