i5 2500k Sistem Upgrade

Sefa Elbir

Kilopat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Aşağıda belirtiğim gibi bir sistemim var şuana kadar hiç sorun yaşamadım 2 sene geçti sadece biraz yeni nesili takip etmek istiyorum önerilerinize açığım.

Sistem;
İntel i5-2500K
MSI Z68A-43
GTX 560Ti TOP 1 GB 256Bit
COOLER MASTER HAF 912 - 80PLUS 750W MidT
G.SKİLL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600 Mhz
[TBODY] [/TBODY]

bunun için ne gibi değişiklikler önerebilirsiniz şimdiden teşekkürler. :)

Eğer SSD yoksa bir SSD alabilirsiniz. Ekran kartını da GTX 770 veya üstü bir kart alırsanız sistemi yine uzun süre daha kullanmaya devam edersiniz. Sonrada eğer düşünürseniz Broadwell mimarisi çıktığı zaman birde işlemci ve anakart ikilisini değiştirirsiniz. Ama şuan için 2500K halen daha iyi bir işlemci.

İlk işiniz ekrankartını değiştirmek olsun. Nvıdıa tarafında Gtx 760, Amd tarafında R9 270X ekrankartı modellerinin altında ekrankartı almayın. Ssd'de alın. 120 gb Samsung ssd işinizi görür.

İkinci nesil bir Intel işlemci yerine AMD FX6300 veya FX6350 öneririm. Ekran kartı olarak neden 1gb 256bit seçtiğinizi anlamadım. Monitörünüzün çözünürlüğünü belirtirseniz bu konuda daha iyi yardımcı olabiliriz. Ayrıca o kasaya o kadar para vermek yerine ekran kartına yatırım yapmanız daha iyi olur.

İkinci nesil bir Intel işlemci yerine AMD FX6300 veya FX6350 öneririm. Ekran kartı olarak neden 1gb 256bit seçtiğinizi anlamadım. Monitörünüzün çözünürlüğünü belirtirseniz bu konuda daha iyi yardımcı olabiliriz. Ayrıca o kasaya o kadar para vermek yerine ekran kartına yatırım yapmanız daha iyi olur.

Arkadaş sistem almayacak. 2 yıldır kullandığı sistemini güncellemek istiyor.

bende olan bir sistem bu zaten 2 sene önce almıştım

Özür dilerim. :D

Ekran kartını daha yeni bir modele yükseltebilirsin. GTX770 gibi. İşlemciyi de i7 4770K öneririm. Ne olur ne olmaz. OC yapmak isteyebilirsiniz. Tabi bir de Hyper Evo 212. Eğer ileriye dönük yatırım da yapmak istiyorsanız aynı ramlerden alıp 16gb yapabilirsiniz. Tabi şimdilik gerek yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı