i5 3450 Sisteme Anakart tavsiyesi

Pearl95

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar herkese merhaba. Bios cipinin yanmasi ve belleklerimden birinin arizalanmasi sonucu yeni bir anakart ve 1 adet bellek alacagim.
Fakat ust duzey teknik bilgim olmadigindan sizden kasama uygun bir anakart ve tabiki mevcut bellegimin ve alacagim bellegimin uyumlu oldugu bir anakart onerisi istiyorum. Cok masrafa giremeyecegimden dolayi sizden onceki anakartimin civarinda orta seviye bir anakart onermenizi istiyorum.

Durumu ozetlemek gerekirse kasada sadece anakart ve bir adet bellegi degistirecegim. Geri kalan her sey ayni sekilde kalacak.

Mevcut parcalar;
Kasa: Everest e80m atx kasa
Everest E80M Real-400W Peak-460W Siyah Kasa - Everest
Anakart (onereceginiz karti bu anakarta gore onermeniz icin yaziyorum) : Gigabyte ga p61 s3
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4092#ov
Ekran karti: 2gb asus Nvidia gtx 750 ti strix oc edition
Ram: Kingston 4gb ddr3 1333 mhz
İslemci: intel i5 3450 3.50 GHz
Dvd writer ve hdd'nin her anakarta uyuyacagini dusundugumden onlari yazmadim. Eger oyle degilse bilgilendirirseniz sevinirim.

Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum.

ASUS H61M-K Intel H61 Soket 1155 DDR3 2200MHz(OC) VGA&DVI Anakart

Bu anakart nasildir ? Micro atx olmasi bir sorun teskil eder mi ekran kartinin sigmamasi gibi ?

Ne varmis parcalarda dostum aciklar misin ? Niye kendi basima pc toplamiyim ? Olabilecek en uygun anakarti alacagim. Konuyu okumamissin sanirim sen tekrar oku da ondan sonra yorum yap. Bir de yardimci olabileceksen yorum yap lutfen.
Saygilar.

Bakmayın siz o arkadaşa, heyecanla abartılı tepki vermiş biraz.:) Kasanın dış görünüşü de önemlidir tabi ki ama içerisindeki sistem daha önemlidir. Öncelikle sisteminizi ayağa kaldırın, sonrasında isterseniz güzel bir kasa ile değiştirirsiniz.(y) Everest kasanız gördüğüm kadarıyla ATX bir kasa. Almayı düşündüğünüz anakart ise Micro Atx. Kasa/anakart uyumu konusunda sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Hali hazırdaki ATX kasanıza, yeni alacağınız Micro ATX anakartınız uyacaktır.

Ayrıca buna benzer bir durum bende de var. Modelini vermiş olduğunuz anakartı incelemiştim daha önce. i5 3570, 1155 soket işlemcim için ben de linkteki ASUS H61M-PRO Intel H61 Soket 1155 DDR3 1600MHz VGA&DVI Anakart anakartı almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Mesajiniz icin tesekkur ederim. Dediginiz anakarti gormustum ben de dun bunu da alabilirim tabi pek anlamadigim icin tavsiyelerinize acigim. Peki diyelim bu anakarti aldik ram olarak ne onerirsiniz ? Bir de ramlerin farkli marka ve modellerde olmasinin bir sikintisi olur mu ?

@Pearl95 Bahsettiğin model yerine H61M-D modelini almanı tavsiye ederim. H61M-K 'ya adam akıllı bir ekran kartı takınca sata portlarından 2 tanesi kartın altında kalıyor. Diğer 2 tanesi de biraz sıkışarak kullanılıyor. H61M-K - Msi 750ti TF ikilisinden bunu tecrübe ettim. Arada sata portu yerleşimi dışında bir fark yok.

Mesajiniz icin tesekkur ederim. Dediginiz anakarti gormustum ben de dun bunu da alabilirim tabi pek anlamadigim icin tavsiyelerinize acigim. Peki diyelim bu anakarti aldik ram olarak ne onerirsiniz ? Bir de ramlerin farkli marka ve modellerde olmasinin bir sikintisi olur mu ?

Bu sisteme fazla masraf yapmak istemiyorsanız aynı marka/frekans aralığında ikinci bir 4 gb ram daha ekleyebilirsiniz. 8 gb ram kesinlikle yeterli olacaktır.
Bu senaryoda: Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 PC Ram böyle bir fiyat çıkabilir.

Yada eski 4 gb'lık rami elden çıkarıp set olarak iki tane 8 gb'lık ram takabilirsiniz. Fakat bu senaryoda fiyat epey tuzlu olacaktır...
İki tane 8 gb'lık ram almak yerine, tek 8 gb'lık ram almak daha mantıklı bence. Gerek görüldüğü takdirde ikinci 8 gb'lık ram sonradan da eklenebilir ki ben buna gerek duyacağınızı sanmıyorum.
Bu senaryoda da: Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram böyle bir fiyat çıkar ortaya.

Bu arada almayı düşündüğünüz anakart maksimum 16 gb ram destekliyor. Detaylı bilgi için anakartın kendi internet sitesini inceleyebilirsiniz: H61M-K - Özellikler

@Pearl95 Bahsettiğin model yerine H61M-D modelini almanı tavsiye ederim. H61M-K 'ya adam akıllı bir ekran kartı takınca sata portlarından 2 tanesi kartın altında kalıyor. Diğer 2 tanesi de biraz sıkışarak kullanılıyor. H61M-K - Msi 750ti TF ikilisinden bunu tecrübe ettim. Arada sata portu yerleşimi dışında bir fark yok.
Cevabiniz icin tesekkurler oyle diyorsaniz direk eledim o zaman o karti. Peki h61m pro nasildir acaba ? Diger arkadasin da tavsiyesi uzerine onda karar kildim gibi hem bazi ek ozellikler var diger kartlardan

Bu sisteme fazla masraf yapmak istemiyorsanız aynı marka/frekans aralığında ikinci bir 4 gb ram daha ekleyebilirsiniz. 8 gb ram kesinlikle yeterli olacaktır.
Bu senaryoda: Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 PC Ram böyle bir fiyat çıkabilir.

Yada eski 4 gb'lık rami elden çıkarıp set olarak iki tane 8 gb'lık ram takabilirsiniz. Fakat bu senaryoda fiyat epey tuzlu olacaktır...
İki tane 8 gb'lık ram almak yerine, tek 8 gb'lık ram almak daha mantıklı bence. Gerek görüldüğü takdirde ikinci 8 gb'lık ram sonradan da eklenebilir ki ben buna gerek duyacağınızı sanmıyorum.
Bu senaryoda da: Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC Ram böyle bir fiyat çıkar ortaya.

Bu arada almayı düşündüğünüz anakart maksimum 16gb'ı destekliyor. Detaylı özellikleri için anakartın kendi internet sitesini inceleyebilirsiniz: H61M-K - Özellikler
Mesajinizdan anladigim kadariyla 2 ram de ayni marka ve model olmak zorunda. O durumda o zamam ben ilk attiginiz 1333mhz 4gb rami aliyim o da benimkisinim aynisi sanirim bir sikinti cikmaz. H61m pro ile de sikinti cikmayacaksa direk siparisi veriyim ben o zaman. Yalniz islemciyi de sokecegim icin termal macun da almak gerekli degil mi ?

@Pearl95 H61M-Pro fark olarak usb 3.0 sunuyor. Kasa bunu destekliyorsa almak mantıklı. Bu fiyat aralığında usb 3.0 bulunduran fazla anakart kalmadı. Aynı sata portu sorunu bu anakartta da var. Eğer 2 bağlantı yeterliyse güzel bir seçenek. Belki dikey duran portlardan biri de kullanılabilirse 3 portu kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı