i5-3470 vs i3-1115G4

umut.3264

Centipat
Daha fazla  
i5 3470 genelde masaüstü PC'lerde oluyor ve birçok oyunu medium ve yüksek ayarlarda 60 FPS üstü veriyor. Fakat i3 1115G4 çoğu oyunu Low ayarda bile 30 FPS veriyormuş veya hiç açmıyormuş. Performans açısından hangisi daha iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Troll konu mu?
Aralarında 8 nesil fark olan şu işlemcilerin karşılaştırılması bile mantıksız.
i3 1115G4 pek güçlü olmasa da öyle bir şey yok tabii ki i5 3470'den daha güçlü.

i5 3470 genelde masaüstü PC'lerde oluyor ve birçok oyunu medium ve yüksek ayarlarda 60 FPS üstü veriyor. Fakat i3 1115G4 çoğu oyunu Low ayarda bile 30 FPS veriyormuş veya hiç açmıyormuş. Performans açısından hangisi daha iyi?
Bende diyorum benim bilgisayarım tüm oyunu yüksek ayarlarda mı açıyor. Kaynak nereden aldın Bi daha hep orayı kullanırız (!)

Birisi masaüstü diğeri laptop işlemcisi. i3 1115G4 gerçekten i5 3470 Kadar güçlü olmayan bir işlemci. Üstelik giriş seviye bir işlemci i3 1115G4.

İşlemcilerde ekran kartlarına benzer bir performans artışı olmadı. Çekirdek sayılarında artış oldu ama tek çekirdek hızında büyük artış yok. (Ekran kartlarına kıyasla)

i5 3470 4 çekirdek iken i3 2 çekirdekli bir işlemci. Neden insanlar bu kadar şaşırmış anlamadım. Konuyu açan haksız değil dediği doğru. Aradaki farkı anlamanız lazım birisi masaüstü diğeri laptop işlemcisi biri 77 watt çekiyor diğeri 28 watt büyük ihtimal o işlemci giriş seviyesi olduğundan takıldığı bilgisayarda soğutmada hak getire olur 28 wattı sürekli çekemez hız düşürür.

Nesil farkı hız artması anlamına gelmez. Model bazlı bakılması gerekir.

Son düzenleme:
Birisi masaüstü diğeri laptop işlemcisi. i3 1115G4 gerçekten i5 3470 Kadar güçlü olmayan bir işlemci. Üstelik giriş seviye bir işlemci i3 1115G4.

İşlemcilerde ekran kartlarına benzer bir performans artışı olmadı. Çekirdek sayılarında artış oldu ama tek çekirdek hızında büyük artış yok. (ekran kartlarına kıyasla)

i5 3470 4 çekirdek iken i3 2 çekirdekli bir işlemci. Neden insanlar bu kadar şaşırmış anlamadım. Konuyu açan haksız değil dediği doğru. Aradaki farkı anlamanız lazım birisi masaüstü diğeri laptop işlemcisi biri 77 watt çekiyor diğeri 28 watt büyük ihtimal o işlemci giriş seviyesi olduğundan takıldığı bilgisayarda soğutmada hak getire olur 28 wattı sürekli çekemez hız düşürür.

Bunun bir kanıtını gösterir misiniz?
Herhangi bir test olur bir testte önde mi?
Mimariden, çip nanometrelerinin gelişmelerinden de mi haberiniz yok?

Bunun bir kanıtını gösterir misiniz?
Herhangi bir test olur bir testte önde mi?
Mimariden, çip nanometrelerinin gelişmelerinden de mi haberiniz yok?

Model bazlı bakmıyorsunuz. Ben model bazlı arkadaşın dediği modelleri kıyaslayarak konuşuyorum. Sentetik test baksanız gene aynı şey çıkar merak edip oyun testlerine baktım. i5 3470 2 kat FPS de fark atıyor. 2 çekirdekli bir işlemci ile oyun oynamayı hayal etmemek lazım.

Üstelik tekrar diyorum birisi masaüstü diğeri mobil işlemci bakın mobil diyorum. Birisinin TDP'si 28 watt ki onu o işlemcinin tasarlanma mantığı mobil olduğundan oyun laptoplarına takılacak bir işlemci olmadığından soğutulması eksik olur onu çekemez thermal throttling yapar.

Nanometrede 28'den 10 da düşüyor. Siz masaüstü işlemciyi mobil işlemci ile kıyaslıyorsunuz. Ama o nanometre düşmesi 2 çekirdeğin eksik olmasını ve düşük TDP'ye sahip bir işlemci olduğunu değiştirmiyor.

Laptopların çalışma mantığı düşük güç tüketimi ve az ısınma üzerine yani siz istesenizde o işlemciden bir masaüstü performansı çıkartamazsınız.

Çıkartmak mümkün mü evet çok iyi soğutmalı laptop alacaksınız ancak öyle ama konumuz bu değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı