i5 3470 vs i3 7100

En basitinden bir soru biz donanımlarımızı neden güncellemek zorunda kalıyoruz o halde?

Daha güçlü ekran kartları çıktığı için işlemciyi değiştirmek zorunda kalabiliyoruz. Ama i7 2600 GTX 1050 Ti sistemin var diyelim. İşlemciyi yükseltmek mecburiyetinde değilsin. İşlemci GTX 1050 Ti için yeterli halen.
Sistemine gelirsek Ryzen işlemcilerde çift kanal çok önemli bir etken. Çift kanal kullanmadığın için darboğaz veya bir sıkıntı yaşaman muhtemel.

Daha güçlü ekran kartları çıktığı için işlemciyi değiştirmek zorunda kalabiliyoruz. Ama i7 2600 GTX 1050 Ti sistemin var diyelim. İşlemciyi yükseltmek mecburiyetinde değilsin. İşlemci GTX 1050 Ti için yeterli halen.
Sistemine gelirsek Ryzen işlemcilerde çift kanal çok önemli bir etken. Çift kanal kullanmadığın için darboğaz veya bir sıkıntı yaşaman muhtemel.
Bu konuya son cevabım. Bakın hocam dediğiniz belki bir etken olabilir o ayrı. Ama gözden kaçırdığınız bir olgu var. 7 sene 2 çekirdek 4 izlek çıkan i3 işlemciler bir anda ne oldu da 8. nesilde gerçek 4 çekirdek 10 nesilde ise 4/8 hale geldi? Koskoca 7 senede ne değişmedi de 2-3 sene içinde İntel gibi bir firma i3 işlemcilerini bile bu kadar güçlendirmek zorunda kaldı? Bunlara bir cevabınız var mı? Ben vereyim. İntel 7 küsür sene karşısında rakip bile bulamadı da ondan. FX 8 serileri dahi oyunlarda i3 serileriyle anca kapışabiliyordu. DX11 oyunlarda belki biraz öne geçebiliyordu. Bu da haliyle tüm piyasaya etki etti. Tüm oyunlar kendilerini buna göre çıkardılar. Ne yapmaları beklenirdi ki zaten? Giriş-orta segment kartlar dahi 2/4 işlemcilerle rahat besleniyordu. Ancak AMD Ryzenlerle çıkınca işin rengi değişti. Rekabeti kaybetmemek adına hem İntel hem de AMD işlemcilerini epey güçlendirdiler. Tüm piyasa da kendini buna adapte etti. Siz koskoca 7 nesil içinde hangi i3 işlemciyi i7 performansını yakaladığını ve geçtiğini gördünüz? Ama bugün i3 10100f i7 7700'le kafa kafaya gidiyor hatta geçtiği yerler bile oluyor. Ne oldu bu 3 nesil içinde İntel 7 nesildir yapmadığını yaptı? Evet i5 2500 2017'lerde 1050ti'ı çok rahat beslerdi. Hatta diyorum ya 1050ti ilk çıktığı zaman pentium G4560'lı sistemlerin vazgeçilmeziydi. Biraz daha parası olan i3 6100 aldı geçti. Ama bugün olay çok farklı.

Bu konuya son cevabım. Bakın hocam dediğiniz belki bir etken olabilir o ayrı. Ama gözden kaçırdığınız bir olgu var. 7 sene 2 çekirdek 4 izlek çıkan i3 işlemciler bir anda ne oldu da 8. nesilde gerçek 4 çekirdek 10 nesilde ise 4/8 hale geldi? Koskoca 7 senede ne değişmedi de 2-3 sene içinde Intel gibi bir firma i3 işlemcilerini bile bu kadar güçlendirmek zorunda kaldı? Bunlara bir cevabınız var mı? Ben vereyim. Intel 7 küsur sene karşısında rakip bile bulamadı da ondan. FX 8 serileri dahi oyunlarda i3 serileriyle anca kapışabiliyordu. DX11 oyunlarda belki biraz öne geçebiliyordu. Bu da haliyle tüm piyasaya etki etti. Tüm oyunlar kendilerini buna göre çıkardılar. Ne yapmaları beklenirdi ki zaten? Giriş-orta segment kartlar dahi 2/4 işlemcilerle rahat besleniyordu. Ancak AMD Ryzen'lerle çıkınca işin rengi değişti. Rekabeti kaybetmemek adına hem Intel hem de AMD işlemcilerini epey güçlendirdiler. Tüm piyasa da kendini buna adapte etti. Siz koskoca 7 nesil içinde hangi i3 işlemciyi i7 performansını yakaladığını ve geçtiğini gördünüz? Ama bugün i3 10100F i7 7700'le kafa kafaya gidiyor hatta geçtiği yerler bile oluyor. Ne oldu bu 3 nesil içinde Intel 7 nesildir yapmadığını yaptı? Evet i5 2500 2017'lerde 1050 Ti'ı çok rahat beslerdi. Hatta diyorum ya 1050 Ti ilk çıktığı zaman Pentium G4560'lı sistemlerin vazgeçilmeziydi. Biraz daha parası olan i3 6100 aldı geçti. Ama bugün olay çok farklı.

Darboğaz hakkında cevap göremiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı