i5 4440-RX 570 uyumu

hakann3

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, uzun bir araştırma ve önerileri gözden geçirme döneminden sonra işlemcime en uygun güncel kart olarak RX 570'e karar kıldım %6'lık bir darboğaz durumu söz konusu fakat şu anda GTX 750 Ti ile aldığım FPS'in 2'ye katlanacağına dair yorumlar okudum, daha güçlü bir kart almayı düşündüğümde darboğaz daha da artacağında dolayı RX 570'e karar kıldım, sizce uygun ve uyumlu olur mu ve hangi marka modeli önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse %6'lık darboğaz olur herhalde. O civarlarda olur yani. O kadar darboğaz ile orta ayarlarda oynarsanız hiçbir sorun olmaz diye düşünüyorum. Önerim bu dur.

Acaba darboğazdan kastımız tam olarak nedir ara ara oyunlarda drop yemek mi oluyor ya da sistemin kararsız çalışması gibi bir şey mi?
Monitörünüzün çözünürlüğü nedir? 1080P'de darboğaz yaşanır ancak oynanış zevkinizi etkileyecek şekilde olmaz diye düşünüyorum. Mümkün olduğunca ayarları yüksek tutmaya çalışın.

Çöznürlüğüm 1080P oyunları ise orta üst ayarlarda oynamayı düşünüyorum peki 570 yerine 1650 almayı düşünsem darboğaz riski daha mı çok artar

Acaba darboğazdan kastımız tam olarak nedir ara ara oyunlarda drop yemek mi oluyor ya da sistemin kararsız çalışması gibi bir şey mi?
İkisi de değil tam olarak. Diyelim ekran kartı 100 FPS verebilecek güçteyken işlemci yüzünden 90 FPS veya daha düşük veriyor. Misal dediğin darboğaza göre 100 FPS vermesi gerekirken 94 FPS verebilir maksimum. Darboğazın sisteme hiçbir zararı yoktur.

Darboğaz işlemcinin ekran kartını tam olarak besleyememesi sonucu oluşan performans kaybı diyebiliriz. Bu darboğaz çok yüksek olduğunda yer yer droplar yaşanabilir ancak i5 4440 ile RX 570 arasında böyle bir durum yok, en fazla %5-10 performans kaybı olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı