Çözüldü i5 4460 + EVGA GTX 960 SSC 4GB tabanlı sistem GTA 5 darboğaz sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xLs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce sistemi topladım. GTA 5'i very high ayarlarda bir gram donma olmadan 60-80 FPS'de oynuyorum. Yalnız işlemcinin kullanımı %60, şehirdeyken %90'a kadar çıkıyor. Acaba bu normal mi ? Ekran kartınında %65'ini kullanabiliyor sadece.

Çözüm
Sorunu çözdüm sonunda. Meğerki sorun radyodaymış. Ayarlarla oynarken oyunun radyo seçeneklerindeki auto-scan'ı kapadım ve CPU kullanımı direkt yüzde 60-70'lerde oturuyor her zaman. Konu kilitlenebilir.
@xLs Msi Afterburner indir ve oradaki değerleri çek buraya at. Ekran kartının çalışma frekansı v.s açık olsun ve sadece GTA 5 de yapma bunu bir kaç ekran kartını tam çalıştıracak oyunla yap.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NOT : Oyun orjinal. Bandicam bir 15-20 fps götürüyor o yüzden FPS ye çok bakmana gerek yok.
Öyle bir sistemde Windows 7 kullanmamalısın. Temiz UEFİ Windows 10 kur. Windows 7 mi kaldı?
Windows 10 Pro 64 bit kurdum. Sorun halen devam ediyor.

Oyundaki çözünürlüğünüz nedir ?
1080p de oynuyorum. Bir gram donma yok , 60-70 fps de falan oynuyorum. Bütün ayarlar very high de , soft shadows softer , reflection msaa kapalı , fxaa açık , advanced settings kapalı , msaa kapalı. Fakat cpu kullanımının yüzde 100 olması ve ekran kartı kullanımının yüzde 60 da sabit kalması gözüme çok çarpıyor.

MSAA açınca ekran kartı kullanımı %90'ın üzerine çıkıyor. Bende hd 7850 ve fx 8350 var, 2x msaa açtığımda %99 kullanım oldu genellikle, en düşük de %90 falan

1080p de oynuyorum. Bir gram donma yok , 60-70 fps de falan oynuyorum. Bütün ayarlar very high de , soft shadows softer , reflection msaa kapalı , fxaa açık , advanced settings kapalı , msaa kapalı. Fakat cpu kullanımının yüzde 100 olması ve ekran kartı kullanımının yüzde 60 da sabit kalması gözüme çok çarpıyor.
Tek GTA 5 de mi var bu sorun? Diğer oyunları denedin mi?

Tek GTA 5 de mi var bu sorun? Diğer oyunları denedin mi?
Hocam şimdi ben çoğunlukla gta 5 ve forza 6 oynuyorum. Fakat youtubede millete bakıyorum gtx 960 4gb ile şehirde en fazla yüzde 50-60 cpu kullanımına ulaşıyor aynı ayarlarda. Benim cpu kullanımı şehirde bildiğin yüzde 90-100 arasında geziyor , çok az yüzde 85 seviyelerine kadar düşebiliyor fakat normal gelmedi bana. Ekran kartı kullanımı ise yüzde 60-65 seviyelerinde sabit. Hiç yüzde 90-100 e kadar falan çıktığı yok.

Hocam şimdi ben çoğunlukla gta 5 ve forza 6 oynuyorum. Fakat youtubede millete bakıyorum gtx 960 4gb ile şehirde en fazla yüzde 50-60 cpu kullanımına ulaşıyor aynı ayarlarda. Benim cpu kullanımı şehirde bildiğin yüzde 90-100 arasında geziyor , çok az yüzde 85 seviyelerine kadar düşebiliyor fakat normal gelmedi bana. Ekran kartı kullanımı ise yüzde 60-65 seviyelerinde sabit. Hiç yüzde 90-100 e kadar falan çıktığı yok.
DSR ile çözünürlüğü 2K yapıp ayarları yükselt veya Full HD yapıp MSAA'yı felan aç denedin mi?

DSR ile çözünürlüğü 2K yapıp ayarları yükselt veya Full HD yapıp MSAA'yı felan aç denedin mi?
DSR ile çözünürlüğü 1440p yaptım üstüne birde 4x msaa yaptım bu sefer işlemci kullanımı hafifledi fakat ekran kartı kullanımında bir değişiklik yok. Aynı şekilde çözünürlüğü full hd yapıp msaa yı 4x yaptım , 8x bile yaptım fakat ekran kartı kullanımında bir değişiklik yok. Sadece işlemci kullanımı hafifliyor birazcık. Çok garip.

Peki oyundayken görev yöneticisini açınız ve ardından ayrıntılara girip oradan GTA 5'i bulunuz sağ tık yapıp öncelik ayarla seçeneğini yüksek yapınız. Belki işe yarayabilir...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı