Çözüldü i5 4460 + EVGA GTX 960 SSC 4GB tabanlı sistem GTA 5 darboğaz sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xLs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce sistemi topladım. GTA 5'i very high ayarlarda bir gram donma olmadan 60-80 FPS'de oynuyorum. Yalnız işlemcinin kullanımı %60, şehirdeyken %90'a kadar çıkıyor. Acaba bu normal mi ? Ekran kartınında %65'ini kullanabiliyor sadece.

Çözüm
Sorunu çözdüm sonunda. Meğerki sorun radyodaymış. Ayarlarla oynarken oyunun radyo seçeneklerindeki auto-scan'ı kapadım ve CPU kullanımı direkt yüzde 60-70'lerde oturuyor her zaman. Konu kilitlenebilir.
Aklıma daha çözüm gelmiyor. Peki akıcı bir şekilde oynuyor musun oyunu takılma donma oluyor mu? İzlediğin adam ile aynı FPS mi alıyorsun?
Oyun oynarken herhangi bir donma yok. Izlediğim adam ile aynı fpsyi alıyorum , aynen. Fakat bende eksik olan şey nedir anlamadım. Termal macunla ilgisi var mıdır sizce ?

Msi afterburner yanılmaz arkadaşlar, FPS'ni sabitleyen birşey var sanırım. 1440P'de işlemci kullanımım hafifledi demişsin normal güzel bir durum fakat bunun yanında GPU kullanımının artması gerekiyordu. Sanırım FPS'ni sabitleyen birşey var oyundaki Vsync ayarınız açıksa kapatıp yeniden bakın.

Msi afterburner yanılmaz arkadaşlar, FPS'ni sabitleyen birşey var sanırım. 1440P'de işlemci kullanımım hafifledi demişsin normal güzel bir durum fakat bunun yanında GPU kullanımının artması gerekiyordu. Sanırım FPS'ni sabitleyen birşey var oyundaki Vsync ayarınız açıksa kapatıp yeniden bakın.
Artık bilemiyorum bende kullanıyorum bir sıkıntı yok şuanda ama arkadaş %60 da sabit diyor FPS'yi kısıtlayan bir şey var sanırım.

Geç cevap için kusura bakmayın hocam , VSync zaten kapalı. Fakat açmak sanki daha iyi bir şey gibi geliyor çünkü vsync olmadan ekran yırtılması çok fazla oluyor :/

Geç cevap için kusura bakmayın hocam , VSync zaten kapalı. Fakat açmak sanki daha iyi bir şey gibi geliyor çünkü vsync olmadan ekran yırtılması çok fazla oluyor :/
Öncelikle Estağfurullah. O yırtılmalar monitörle alakalıdır, vsync ayarı FPS'nizi monitörün HZ değerine sabitler ve monitörünüzde yırtılmalar oluşmaz. O ayar açıkken GPU kullanımı düşük olabilir.

Öncelikle Estağfurullah. O yırtılmalar monitörle alakalıdır, vsync ayarı FPS'nizi monitörün HZ değerine sabitler ve monitörünüzde yırtılmalar oluşmaz. O ayar açıkken GPU kullanımı düşük olabilir.
Hocam VSync yi açmıştım önceden de şimdi kapattım. Kapatınca bu sefer ekranda dalgalanma falan oluyor. 1920x1080 çözünürlükte oynuyorum. Ek olarak ayarları en düşüğe bile çektim fakat işlemci kullanımı %100 lere çıkıyor hala en düşük ayarlarda bile. Ekran kartı kullanımı yine sabit.

Hocam VSync yi açmıştım önceden de şimdi kapattım. Kapatınca bu sefer ekranda dalgalanma falan oluyor. 1920x1080 çözünürlükte oynuyorum. Ek olarak ayarları en düşüğe bile çektim fakat işlemci kullanımı %100 lere çıkıyor hala en düşük ayarlarda bile. Ekran kartı kullanımı yine sabit.
:D En düşük ayarlarda zaten işlemciye yüklenirsiniz %100 olması normal, ayarları yükseltebildiğiniz kadar yükseltin. Yük işlemciden azalıp ekran kartına binecektir.

:D En düşük ayarlarda zaten işlemciye yüklenirsiniz %100 olması normal, ayarları yükseltebildiğiniz kadar yükseltin. Yük işlemciden azalıp ekran kartına binecektir.
Yükseltebildiğim kadar yükselttim hocam. MSAA yı x8 bile yaptım. Advanced ayarları maksimuma getirdim. FPS 20 ye falan düştü 90 dan fakat ekran kartı kullanımı yine sabit. X2 ye düşürdüm yine sabit. İşlemci kullanımıda sadece birazcık hafifledi :/ Population denen şeyide azalttım bir gram değişme yok , hala %100 lere kadar çıkıyor :/

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı